Просто ідеальна начинка: шеф «Пекельної кухні» поділився рецептом приготування пирога зі спаржею
Шеф «Пекельної кухні» (Новий канал) Алекс Якутін поділився простим рецептом приготування пирога зі спаржею, основою якого є звичайне листкове тісто, а соковитість надає знаменитий соус бешамель.
Інгредієнти для пирога:
- 0,5 кг листкового тіста;
- 1 кг спаржі;
- 100 г сиру пекоріно;
- 2 гілочки розмарину;
- 2 шт. часнику;
- 30 г оливкової олії;
- свіжа зелень — кріп, петрушка, цибуля;
- 1 жовток.
Інгредієнти для соусу:
- 30 г вершкового масла;
- 2 ст. л. борошна;
- 300 мл молока;
- сіль за смаком
Приготування
У невеликій каструлі розтопіть масло і всипте борошно. Влийте молоко і додайте сіль, перець. Постійно помішуйте до загустіння.
Розкачайте тісто завтовшки 10 мм до 20−30 см. У центр налийте соус бешамель. Залиште край 1 см і змастіть його жовтком. Так край пирога буде красивим і хрустким. Промийте спаржу і обріжте закінчення ніжок. Викладіть її в центр рівномірно по всій довжині.
Збризніть оливковим маслом.
Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Дістаньте з духовки і посоліть. Натріть сир і посипте їм пиріг.
Пиріг краще не різати, а просто рвати руками.
Раніше кулінар, ведучий ток-шоу «Говорить Україна» (канал «Україна») Олексій Суханов дав «ФАКТАМ» простий рецепт пирога з ревенем.
Фото Новий канал
518Читайте нас у Facebook