«Улюблений смаколик моїх синів»: Григорій Герман «видав» фірмовий рецепт тещі
Відомий телеведучий і кулінар Григорій Герман, який пропонував приготувати ідеальний ростбіф, видав в Instagram секретний рецепт хрумких огірочків, які готує його теща Лариса Іванівна і які так люблять його сини.
Вся справа тут — у маринаді, до якого додається кетчуп чилі.
Вам знадобляться:
- огірки — 4,5 кг
- вода — 1,5 л
- кетчуп чилі — 8 ст. л
- цукор — 4 ст. л
- оцет — 8 ст.л.
- сіль — 4 ст.л.
- часник — 2 голівки
- лавровий лист, духмяний перець горошком, чорний перець горошком.
Маринад
Наливаємо у каструлю води, доводимо до кипіння і заливаємо півпачки четчупу. Туди ж засипаємо цукор, оцет і сіль. Варимо 5 хвилин.
Кінцевий етап
Часник і перець чилі ріжемо крупними дольками. Дістаємо простерелізовані банки. На дно кладемо часник, лавровий листок, духмяний і гострий чорний перець горошком. Вкладаємо огірки і заливаємо їх гарячим маринадом.
Важливо: огірки мають бути цілими, неушкодженими, з «дупками». Їх треба ретельно вимити і замочити на дві години у холодній воді.
Нагадаємо, ресторатор Діма Борисов розповів про швидкі малосольні огірки з кабачками.
Фото з Pixabay
1763Читайте нас у Facebook