Кінець літа і початок осені — відмінний час для консервації на зиму. У тому числі й баклажанів, які, наприклад, телеведучий Григорій Герман готує з пікантним присмаком.
У мережі можна знайти багато рецептів консервації. Один з них на своєму каналі виклала інтернет-користувачка з ніком «Тетяна-городниця», яка пропонує законсервувати «шашлик з баклажанів». Рецепт досить простий.
Інгредієнти:
- баклажани, очищені від шкірки — 3 кг.
- олія для смаження — 200 мл.
- цибуля ріпчаста — 300 гр.
- часник — 1 головка.
- приправа для шашлику — 10−15 гр.
- перець чорний горошком — 10 шт.
- лавровий лист — 1−3 шт.
- сіль — 1,5 ст.л.
- цукор — 2 ст.л.
- оцет 9% - 70 мл.
- вода — 150 мл.
Приготування:
- Баклажани нарізують не тонкими пластинками. На 20 хвилин замочують у підсоленій воді, щоб вони не потемнішали та не вбирали багато олії при смаженні.
- Перед обсмаженням баклажани обсушити рушником. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки, а не до готовності.
- Для маринаду у воду додають сіль, цукор, перець, лавровий лист. Довести до кипіння, дочекатися розчинення цукру та солі. Після додати оцет.
- У каструлю викласти баклажани, пересипати нарізаним часником і цибулею (півкільцями). Кожен шар пересипати приправою для шашлику.
- Додати у каструлю маринад і поставити баклажани під гніт на 12 годин.
- Викласти баклажани з цибулею і часником у банки, залити маринадом.
- Накрити банки кришками, помістити їх у каструлю, залити водою і поставити на вогонь для стерилізації на 10 хвилин. Дати охолонути і відправити на зберігання.
Раніше кулінар Тетяна Литвинова поділилася рецептом баклажанів по-італійськи, які легко приготувати. Вона надала список продуктів, з яких можна приготувати 4−6 порцій цієї пікантної закуски.
Фото з Pixabay.
4805Читайте нас у Facebook