«Пройдемося по солоненького»: простий рецепт маринованих баклажанів від Лізи Глінської
Кулінар Ліза Глинська, яка раніше поділилася рецептом маринованих помідорів і кабачків, розповіла, як приготувати ще й мариновані баклажани. Рецепт вона опублікувала в Instagram .
Вам знадобляться:
- 1 кг баклажанів
- 1,5 л води
- 10 г солі (1 чайна ложка з гіркою)
Маринад:
- 1 л води
- 25 г солі (2,5 ч. л з гіркою)
- 40 г цукру (1,5 ст. л з гіркою)
- 60 мл рослинного масла (рафінованого, 3 ст. л)
- 70 мл оцту (6%) (4,5 ст. л)
- 20 горошин чорного перцю
- 3 зубчики часнику (за бажанням можна взяти до 8 зубчиків)
- 2 г хмелі-сунелі (щіпка)
Спосіб приготування
Для приготування цієї закуски потрібно нарізати овочі шматочками, посоливши і заливши окропом.
Проварити 10−15 хвилин.
Злити воду і відставити, після чого приготувати маринад з води, спецій, оцту і часнику.
Заливши приготовані баклажани маринадом, їх треба перемішати, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 3 години.
Додати посічену кінзу і кріп.
Варто приготувати і в'ялені томати, які потрібно запекти на решітці.
32615Читайте нас у Facebook