- 21:31 Кеті Перрі викликала занепокоєння шанувальників відсутністю обручки
- 21:02 Найкраща спеція для мозку: яка трава може суттєво покращити пам’ять
- 20:59 Семирічну дівчинку, яка зникла в Одесі, знайшли вбитою
- 20:38 Ціни на нафту та хвиля мігрантів: Пелюховський про кризу у разі війни на Близькому Сході
- 20:35 Близько місяця у шпиталі боролись за його життя: на Вінниччині поховали 22-річного розвідника, якого важко поранили на Курщині
- 20:08 Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
- 19:59 «Тихий план «Б» від влади? Що пишуть ЗМІ про кандидата в очільники БЕБ Цивінського
- 19:43 У рф знайшли застосування новій зброї з КНДР: експерт розповів, чому вона може стати дуже небезпечною
- 19:16 Рве на шматки: популярна співачка вразила зміною
- 18:59 Скорпіонам — «Сонце» та радість, Дівам — «Трійка Жезлів» та плани на майбутнє: Таро-прогноз на 20 червня
- 18:32 Попит на протези серед окупантів виріс удвічі: британська розвідка пояснила, що відбувається
- 18:12 Переселенцям роздадуть ваучери: в Україні планують запровадити нову житлову програму для ВПО
Запечена в духовці ягняча нога: рецепт «смакоти» від Тетяни Мокріді

Усім, хто хоче влаштувати вдома атмосферу європейського Різдва, директор Школи леді Тетяна Мокріді радить приготувати одну з найпопулярніших різдвяних страв — ногу ягняти, запечену в духовці з часником та розмарином. Готується м'ясо просто. Рецепт підходить і для сімейних обідів і для зустрічі Нового року.
Нога ягняти, запечена з часником та розмарином
- Нога ягняти;
- Часник — 4−5 зубків;
- Сіль і перець;
- Розмарин чи прованські трави;
- Оливкова олія.
Приготувати маринад. Роздавлений (дрібно натертий) часник змішати з розмарином (прованськими травами), сіллю, перцем, олією.
З ноги очистити плівку. Замаринувати. Загорнути у фольгу та залишити на ніч у холодильнику.
За годину до запікання вийняти з холодильника. Дати розтанути. Поставити у духовку на 200 градусів, потримати 40 хвилин, зменшити вогонь до 150 градусів. Орієнтовний час запікання — 3 години (1 кг — 1 година). Готовність визначається ножем: якщо потік прозорий сік, м'ясо можна виймати.
М'ясо подають із запеченою картоплею. Гарніром може стати кус-кус із овочами або овочевий салат.
Нагадаємо, відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво радить на свята запікати м'ясо, а не смажити. А кулінарний блогер Людмила Борщ поділилася «королівським» рецептом буженини.
Фото https://ua.depositphotos.com/
2332Читайте нас у Facebook