- 12:29 «Хто вам сказав, що навіть найжорсткіші санкції з боку США зупинять цю війну?» — Роман Цимбалюк
- 11:59 Рейтинги шоу Меган Маркл на Netflix сильно впали: чи буде другий сезон
- 11:34 Хрусткі огірки без стерилізації: рецепт, який б’є рекорди серед ледачих кулінарів
- 11:29 В Києві працівник прокуратури збив жінку на тротуарі та втік: справу взяв під контроль генпрокурор
- 10:49 Чистота без дорогих засобів: як повернути блиск акриловій ванні
- 10:24 Найсмачніший соус до м’яса від Івана Янюка: готується всього за 5 хвилин!
- 09:29 «Тринадцята» пенсія: кому її виплатять в серпні
- 08:57 Окупанти вночі атакували Запоріжжя: є поранені, зруйновані будинки
- 08:18 Леви мають обережніше поводитися з грошима, а Козерогам не слід втручатися в чуже особисте життя: гороскоп на 20 липня
- 01:39 Усик знищив Дюбуа в 5-му раунді і став першим 3-разовим абсолютним чемпіоном світу в «нову епоху»
- 19.07 22:29 Сукня такого фасону зробить вас більш юною: секрет ефекту частково в її назві
- 19.07 22:01 Галета з малиною: тоненьке тісто та багато соковитої начинки
Домашній хліб на сковороді: рецепт від блогерки, що пережила окупацію рф на Сумщині

До початку війни блогер під ніком Alina FooDee була відома в Мережі своїм «дзвінким ляльковим голосом» та оригінальними рецептами.
Із вторгненням військ путіна в Україну дівчині довелося пережити чимало страждань в окупації, про які вона розповіла у відеозверненні .
Аліна довго не могла прийти до тями, але, на щастя, зуміла зібратися з силами і відновила публікацію рецептів на своєму youtube-каналі, число передплатників якого перевалило за 2 млн людей.
Читайте також: «Вимовили? Тоді ловіть рецепт»: Григорій Герман розповів, як правильно приготувати справжню паляницю
Один із її недавніх рецептів — домашній хліб на сковороді. Такий рецепт, ймовірно, буде цінним для жителів населених пунктів, що поки що перебувають під владою орків путіна і страждають від нестачі продуктів у магазинах.
Для того, щоб приготувати такий хліб, знадобляться:
- вода гаряча — 300 мл
- борошно — 400 г (загальна кількість)
- дріжджі живі — 17 г (6 г сухих дріжджів)
- сіль — 1 ч. л.
- цукор — 0,5 ч. л.
- олія для роботи з тістом.
Діаметр сковороди — 24 см
Процес приготування хліба можна коротко описати так:
1. У гарячу воду додати 4 ст.л. борошна із загальної кількості та цукор. Розмішати до однорідності.
2. Дати масі охолонути до теплого стану, тому що дріжджі не люблять гаряче. Додати дріжджі, перемішати та залишити на 5 хвилин.
3. Додати все борошно, що залишилося, і перемішати тісто до однорідності.
4. Накрити миску з тестом харчової плівкою і залишити в теплому місці приблизно 1 годину.
5. Змастити руки та робочу поверхню рослинною олією, перекласти тісто, округлити його.
6. Сковороду змастити олією, перекласти тісто, змастити його зверху олією і накрити харчової плівкою. Залишити на 30 хвилин.
7. Включити мінімальний вогонь, накрити сковороду фольгою, попередньо змастивши її олією, щоб фольга не прилипла до тіста. Випікати 25 хвилин з одного боку до рум'яності, перевернути на інший бік і випікати ще 20−25 хвилин до рум'яності. Час випікання регулюємо залежно від плити.
Приготований таким чином хліб чудово підійде до гарячих страв на кшталт капустняку за старовинним рецептом.
40540Читайте нас у Facebook