Набрид холодець? Приготуйте драглі — такої смакоти ви точно ще не куштували
Українські м’ясні страви надзвичайно різноманітні. Захолоджування — один з методів приготування м’яса, який виник ще за періоду Київської Русі. Тоді був відсутній холодильник, тому драглі готували лише у зимову пору року. Нині ж цю смачну та поживну страву продовжують готувати господині. Щоправда, сучасний рецепт базується на традиційній технології приготування, але вже за допомогою сучасних девайсів, розповідає кулінарка Тетяна Васюк.
Для приготування потрібно:
- курятина 300 грамів,
- свинина -300 грамів (краще з кісточкою),
- яловичина — 300 грамів,
- 1 велика цибулина,
- 1 велика морквина,
- 4 пачки желатину (якщо розводиться на 500 мл).
- вода — 2 літри,
- кілька перепелиних яєць
- лаврове листя, перець чорний,
- 2 головки часнику,
- сіль, кілька гілочок петрушки.
М'ясо промити, нарізати бажаними шматочками, цибулю, моркву почистити, скласти в мультиварку цілими, налити близько 2 літри води. Дати закипіти, злити воду, налити нової два літри. Додати лавровий лист, перець, сіль і варити 2 години на функції «Тушіння». Окремо відварити яйця, почистити і натерти часник.
Коли все відварилося, взяти частину гарячого бульйону, розвести в ньому желатин. Решту бульйону зцідити в окрему ємність, додати свіжий натертий часник. Доки він настоюватиметься, розібрати м'ясо по тарілочках, розрізати перепелині яєчка, нарізати відварену моркву фігурним ножем, покласти кілька гілочок петрушки.
Процідити бульйон, додати розведений желатин і розлити по тарілочках, не порушуючи композицію з м'яса та овочів. М'ясо можна брати будь-яке, оскільки додавання желатину не обмежує у виборі.
Як швидко приготувати холодець у мультиварці, читайте тут.
29401Читайте також: Неперевершений аромат та ніжність м'яса: як готується класика грузинської кухні чахохбілі
Читайте нас у Facebook