ПОИСК
Книга рецептів

«Складно сказати, скільки цій страві років»: готуємо подільську бадзьоню

20:20 6 червня 2022
подільська бадзьоня

Це обов’язкова страва як на поминальному обіді, так і на весіллі. Складно сказати, скільки цій страві років. Але якщо порахувати покоління, то точно понад 200. В печі у вас вийде найсмачніша бадзьоня, переконана кулінарка Юлія Давидко.

На трилітровий казанок:

1 кг картоплі,

2 моркви,

РЕКЛАМА

2 цибулини,

3−4 квашені огірки або склянка квашеної капусти,

РЕКЛАМА

0,5 склянки квасолі,

сіль, перець, спеції — до смаку,

томатна паста.

РЕКЛАМА

Приготування

У казанку вариться м'ясо, потім кидаєте картоплю, квасолю. Поки все це готується, робите зажарку: цибулю обсмажуєте до прозорого стану та додаєте одну або дві ложки борошна (залежно від об'єму казанка). Після чого кладете моркву й томатну пасту. Кислі огірки треба натерти на крупній тертці й замочити водою (декілька разів зливати й замочувати, дивлячись по кислоті огірків). Коли все зварилося, кидаємо огірки, капусту та зажарку. Можна в духовку до готовності, а можна і на плиті.

А як приготувати іншу стародавню українську страву — шпундру, — від якої вся ваша родина буде у захваті, розповів учасник шоу «МастерШеф» з Вінниці Олександр Горчаков.

Читайте також: Справжній український червоний борщ від красуні-українки з «голосом лялечки»: сімейний рецепт (відео)

13909

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів