Шоколадний пиріг на перцевій м’яті: ваші смакові рецептори будуть у захваті
Про м’яту можна розповідати годинами, адже вона не лише зміцнює імунітет та допомагає при вірусних хворобах, а ще й цінний кулінарний складник, який можна додавати до десертів та випічки. За словами кулінарки Валентини Кошової, пиріг з додаванням м'яти — це щось неймовірне! Він дуже смачний і з нотками прохолоди.
Інгредієнти:
- 3 яйця,
- 150 г цукру,
- 3 ст. л. сухої перцевої м'яти,
- 180 г борошна,
- 0,5 ч. л. соди
- 3 ст. л. какао,
- 100 мл олії.
- Глазур: 1 білок, 120 г цукрової пудри, 1 ст. л. лимонного соку, м'ятний ароматизатор.
Приготування:
М'яту запарити в 150 мл окропу, залишити настоятися. Яйця збити з цукром до побіління, додати охолоджений м'ятний настій та олію, перемішати.
Борошно просіяти з какао, додати гашену соду, яєчну суміш, акуратно перемішати, щоб не осіло тісто.
Форму змастити маслом, викласти тісто, пекти в духовці, розігрітій до температури 180 градусів, 20 хв.
Глазур: охолоджений білок збити з цукровою пудрою, додати лимонний сік та декілька крапель м'ятного ароматизатора, збивати ще 10 секунд.
Теплий пиріг вийняти з духовки та покрити глазур'ю.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати м’ятне варення.
1120Читайте також: Смак — специфічний: оригінальний рецепт листкового печива на пиві
Читайте нас у Facebook