Гордість закарпатської кухні: готуємо ароматний леквар зі слив
Леквар — це традиційне закарпатське варення, його варять у величезних казанах місткістю до 100 л 7 — 10 годин. Це варення без цукру, однак може зберігатися до 10 років! До речі, коли закарпатці хочуть сказати, що когось довго нема, то вживають вислів «упав у леквар». У домашніх умовах теж можна зварити леквар, правда, технологія трохи інша, — розповідає місцева кулінарка Вікторія Лешко.
Інгредієнти:
- 10 кг слив-угорок.
Приготування:
Сливи помити, вибрати кісточки, засипати в алюмінієву каструлю. На дно налити трошки води. Варити на дуже малому вогні 1 годину, постійно помішуючи, щоб не прилипло до дна. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 24 год.
Опісля далі варити, помішуючи, 1 год. Знову відставити на добу. Третій раз варити до загустіння, розкласти у стерильні банки, закрутити. Зберігати у холодному місці.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт приготування сливово-яблучного джема.
7541Читайте також: Пряний виноградний джем: вибухова смакота до ранкового чаю
Читайте нас у Facebook