Як пише «Шуба», варення з гарбуза та яблук готують восени — це ідеальний для нього час. Для приготування за цим простим бабусиним рецептом знадобляться тільки гарбуз, яблука, цукор і лимонний сік. Таке варення можна використовувати для начинки тортів і пирогів або у поєднанні з м’ясом, особливо з птицею та дичиною.
Інгредієнти:
Гарбуз — 1 кг;
Яблука — 500 г;
Цукор — 600 г;
Лимонна кислота — 10 г.
Приготування:
РЕКЛАМА
Гарбуз помити, очистити від шкірки та насіння. М’якоть нарізати кубиками. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати їх однаковими скибочками.
Скласти гарбуз та яблука в миску, засипати цукром з лимонною кислотою і залишити на 1−2 години до виділення соку.
Поставити миску на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин, періодично помішуючи.
Розкласти киплячу масу в стерилізовані банки, накрити прокип’яченими кришками і герметично закатати.