ПОИСК
Книга рецептів

Суп з яловичини з овочами: один з улюблених в латиській кухні

19:50 18 жовтня 2022
суп

Як повідомляє латвійське видання jauns.lv/receptes, суп виходить досить густий. Якщо хочете більш рідкий, під час проціджування додайте більше вина та води. Такий суп чудово смакує зі смаженими сирними булочками.

Інгредієнти:

1,2 кг м'якоті яловичини

500 г моркви

РЕКЛАМА

500 г селери

250 г цибулі-шалот

РЕКЛАМА

250 мл сухого червоного вина

3 різнокольорових стручки паприки

РЕКЛАМА

3 лаврових листа

2−3 ст. л. томатного пюре

2 ст. л. борошна

2 ч. л. меленої солодкої паприки

2 ч. л. чорного меленого перцю

2 ч. л. солі

½ ч. л. цукру

рубана зелень

Приготування

Моркву, селеру та цибулю почистити. Моркву розрізати вздовж навпіл, а потім порізати напівкружечками. Цибулю розрізати навпіл, селеру і очищений перець нарізати шматочками. М'ясо ретельно відцідити і також нарізати шматочками по 2 см. Підготовлені продукти помістити у велику каструлю або інший посуд, придатний для використання в духовці. Додати перець, сіль, цукор, ягоди ялівцю та лавровий лист і перемішати. Борошно всипати в томатне пюре та перемішати з м'ясом та овочами. Додати вино й 750 мл води. Накрити кришкою, поставити в розігріту до 200 градусів духовку та тушкувати близько 2 годин. Посипати зверху зеленню.

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати популярну у Польщі «зупу помідорову».

Читайте також: «Ця страва готується з пшона, яєць та борошна»: неймовірно смачні українські крупки

534

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів