- 21:32 Селена Гомес відповіла на чутки про зраду її нареченого Бенні Бланко
- 21:25 «Шахтар» у серії пенальті переміг «Динамо» і став 15-разовим володарем Кубка України: відеоогляд матчу
- 21:01 Пересадка квітучої полуниці: як це зробити, щоб не втратити врожай
- 20:45 «У своїх роботах прагну передати подих миті», — художниця Ольга Ковтун
- 20:33 Його відрізняли турбота та працьовитість: на Сумщині загинув воїн з Прикарпаття
- 20:06 Ідеальний медовик, який завжди виходить: приготуйте, бо дуже смачно
- 19:46 Мобілізація по-новому: що змінилося з травня для військовозобов’язаних
- 19:19 Як припинити пити: відомий блогер попросив про допомогу
- 19:12 Міськрада Одеси витрачає мільйони бюджетних коштів на проектування, хоча я готовий оплатити роботи на Інклюзивному пляжі приватним коштом, — Юрій Дегас
- 18:59 Дівам — «Паж Кубків» та несподівані новини, Козерогам — «Сімка Мечів» і обережність: Таро-прогноз на четвер, 15 травня
- 18:31 Шансів немає: Букінгемський палац підтвердив підозри щодо принца Гаррі та Меган Маркл
- 18:12 Незвичайно, але ефективно: чому досвідчені городники радять підживити перець… пшоном
Навіть вишукане тістечко йому не конкурент: приготуйте на зимові свята український маківник

«Маківник традиційно печуть в Україні на різдвяні свята, але якщо ви спробуєте спекти маківник за цим рецептом, то гарантовано будете пекти його дуже часто. Тому що тісто його смачне і дуже ароматне», — розповідає кулінарка Наталя Геряк.
Для тіста:
- 250 мл молока кімнатної температури
- 700 г борошна
- 40 г свіжих дріжджів
- 2 яйця
- 120 г топленого вершкового масла
- 200 г цукру
Для начинки:
- 180 г маку
- 200 мл молока
- 50 г цукру
- 1 невелике яйце
Приготування:
У глибоку миску помістити дріжджі та молоко. Збивати до повного розчинення дріжджів. Додати 1 ст.л. цукру та 250 г борошна. Замісити рідке та клейке тісто. Накрити миску рушником та залишити опару на годину при кімнатній температурі.
Тим часом мак залити молоком, довести до кипіння, варити 2 хвилини, зняти з вогню і залишити так до повного вистигання. Можна скористатися готовою маковою начинкою.
Коли опара підійшла, яйця збити до однорідності з рештою цукру та вершковим маслом. Додати решту борошна й збиті яйця з цукром та маслом. Замісити однорідне, м'яке тісто. Накрити миску з тістом рушником та залишити опару на 1,5−2 години при кімнатній температурі. Тісто повинно вирости у двічі.
Тим часом мак добре відцідити та перетерти. Перекласти мак в глибоку миску, додати яйце й добре вимішати. Тісто обім'яти й викласти на робочу поверхню присипану борошном. Якщо печете два вінки, тоді розділити тісто на дві частини й кожну, по черзі, тонко розкачати, й змастити половиною макової маси кожну частину тіста, відступаючи від краю по 1 см з кожного боку. Скрутити тісто у рулет й гострим ножем порізати кружечками, товщиною приблизно 1−1,5 см. Викласти один на другий, на деко, застелене пергаментом. Накрити всю випічку харчовою плівкою або ж злегка вологим рушником. Залишити на 30 хвилин підходити.
Духовку розігріти до 180 ᵒС. Поверхню випічки змастити яйцем й вставити до розігрітої духовки. Пекти приблизно 20−25 хвилин.
Нагадаємо ще один рецепт завиванця з маком.
1125Читайте нас у Facebook