ПОИСК
Книга рецептів

Рецепт фаршированого перцю «під вино» від зірки шоу «МастерШеф»

16:25 3 березня 2023
Перець з сиром

Фаршировані перці — це класична страва болгарської, молдавської, румунської, азербайджанської, грузинської, а також української кухні. Суддя проєкту МастерШеф Ольга Мартиновська розповіла, як приготувати цю страву у якості закуски під вино.

Сам перець (3 штуки) краще взяти різного кольору, присмачивши його оливковою олією та чебрецем.

Етапи приготування

Плоди помити, покласти на деко.

РЕКЛАМА

Полити оливковою олією, посипати чебрецем і запекти в духовці 10−12 хвилин при температурі 180 градусів.

Остудити перчики і зняти шкірку.

РЕКЛАМА

Насіння дістати ложкою, зберігаючи цілісність овочів.

Після вистигання перець начинається.

РЕКЛАМА

Перший варіант начинки:

  • вершковий сир — 2 ст. л.
  • тунець в олії — 2 ст. л.
  • лимонний сік — 1 ч. л.
  • сіль — 1 щіпка
  • орегано або кінза

Другий варіант начинки:

  • фета — 2 ст. л.
  • суміш спецій: в’ялені томати, часник, перець чорний, сіль
  • листочки свіжого чебрецю

Третій варіант начинки:

  • хумус (краще домашній) густий
  • оливкова олія
  • зіра
  • шавлія свіжий
  • лимонний сік

Приготування начинки

Інгредієнти першого і другого варіанту начинки перемішати до однорідної маси (фету попередньо розім’яти виделкою). Інгредієнти для третього варіанту начинки перемішати між собою ложкою.

Начиняти перці краще двома чайними ложками.

Подавати закуску краще з грінками (вчорашній хліб нарізати скибочками, змастити оливковою олією, натерти часником і підсмажити на сковороді-гриль).

Нагадаємо, колега Ольги Мартиновської Ектор Хіменес-Браво поділився незвичайним рецептом для любителів суші.

1145

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів