Краще відмовитися зовсім: чому не можна їсти продукти, що підгоріли
Негативно впливати на здоров`я людини можуть не лише неякісні продукти, а й цілком якісни, при приготуванні яких були допущені помилки.
Як пише «Моє здоров’я», при нагріванні певних продукти, наприклад картоплі, хліба чи кави, до температури понад 120 °C, внаслідок взаємодії цукру з амінокислотою аспарагіном утворюється речовина під назвою акриламід, який може бути канцерогеном.
Акриламід може збільшити ризик розвитку раку у людей, особливо у дітей. А ще акриламід є нейротоксичним для людини, тобто може впливати на нервову систему.
Отже, любителям підгорілих шматочків на пательні краще відмовитися від них — це може бути небезпечним. А ще краще — зовсім відмовитись від підгорілих продуктів.
Раніше дієтологиня розповідала, яка дієта найкорисніша для профілактики онкозахворювання.
Фото Pixabay
1781Читайте нас у Facebook