- 12:38 Наздожене кармічний бумеранг: на кого сьогодні чекає диво, а кому доведеться платити за помилки
- 12:29 «Хто вам сказав, що навіть найжорсткіші санкції з боку США зупинять цю війну?» — Роман Цимбалюк
- 11:59 Рейтинги шоу Меган Маркл на Netflix сильно впали: чи буде другий сезон
- 11:34 Хрусткі огірки без стерилізації: рецепт, який б’є рекорди серед ледачих кулінарів
- 11:29 В Києві працівник прокуратури збив жінку на тротуарі та втік: справу взяв під контроль генпрокурор
- 10:49 Чистота без дорогих засобів: як повернути блиск акриловій ванні
- 10:24 Найсмачніший соус до м’яса від Івана Янюка: готується всього за 5 хвилин!
- 09:29 «Тринадцята» пенсія: кому її виплатять в серпні
- 08:57 Окупанти вночі атакували Запоріжжя: є поранені, зруйновані будинки
- 08:18 Леви мають обережніше поводитися з грошима, а Козерогам не слід втручатися в чуже особисте життя: гороскоп на 20 липня
- 01:39 Усик знищив Дюбуа в 5-му раунді і став першим 3-разовим абсолютним чемпіоном світу в «нову епоху»
- 19.07 22:29 Сукня такого фасону зробить вас більш юною: секрет ефекту частково в її назві
Досвідчені городники радять підживлювати смородину чотири рази на рік.
Як стверджують автори «Дача. Сад та город», відмінним добривом для порічки є крохмаль та попіл, які активують приріст гілок, а такою сприяють тому, щоб ягоди виростали великими та солодкими.
Крохмаль рекомендують застосовувати перед цвітінням і під час наливу ягод. Підживлення готують так: 200−300 г крохмалю розводять у 3 л води та кип'ятять на повільному вогні, а потім «кисіль» розбавляють у 10 л води.
Перед внесенням добрива кусти рясно проливають водою. На куст вносять по 1−2 відра pозчину.
Читайте також: Смородина припинила плодоносити: у чому причина?
Попіл рекомендують вносити під час дозрівання ягід та після збору врожаю. Добриво готують так: на відро води додають трилітрову банку золи, перемішують та накривають кришкою, настоюють два дні. Далі 1 л розчину змішують з 10 л теплої води та виливають на кущ по 1−2 відра.
Попелове підживлення радять використовувати й для удобрювання інших ягідних кущів після збору врожаю.
До речі, на смакові якості смородини може вплинути й підживлення картопляним лушпинням — як сухим, так і розчином, приготованим з його використанням.
Фото Pixabay
4138Читайте нас у Facebook