- 15.05 22:26 Секрети вибору ідеальної сумки на кожен день: деякі нюанси вас здивують
- 15.05 21:59 Модний смаколик з фініків: готується буквально за хвилину
- 15.05 21:00 Застосуйте для поливу помідорів пластикову пляшку: ефект дійсно вражає
- 15.05 20:36 Осиротіли дві доньки: на Покровському напрямку загинув колишній поліцейський
- 15.05 20:09 Яскрава візитівка весни: готуємо салат зі спаржею
- 15.05 19:58 Терезам — «Колесо Фортуни», Рибам — «Мир», а Тельцям — «Сонце»: Таро-прогноз та поради карт на 16 травня
- 15.05 19:56 Вартість холодної води може зрости до 200 грн за куб: Попенко пояснив, кого з українців змусять платити більше
- 15.05 19:53 Потап з пляшкою в руці натякнув на відкриття нового ресторану та побував у паралельній реальності
- 15.05 19:47 Заморозки залишили українців без фруктів: які з них можуть різко подорожчати влітку
- 15.05 19:19 У росії впав експорт товарів, проте є одне серйозне «але»
- 15.05 19:16 Гетманцев закликає НБУ, Мінфін та банки вирішити багаторічну проблему кредитування військових: що відомо
- 15.05 19:02 Далеко до виплат суддям та прокурорам: стало відомо, яку пенсію отримують Василь Зінкевич та Софія Ротару
Холодний іспанський суп гаспачо: справжня насолода у спеку

Іспанський холодний суп гаспачо зазвичай готується зі спілих томатів, які саме у серпні відрізняються насиченим смаком (хоча можна приготувати і зелений гаспачо).
Секретами приготування страви поділилась відома українська кулінарка Оксана Вознюк.
— Цей іспанський холодний суп давно став улюбленцем багатьох гурманів, — каже Оксана Вознюк. — Існує безліч варіацій цієї страви. Хтось готує гаспачо з жовтих помідорів та жовтого перцю, хтось додає креветки, хтось — авокадо. Я ж з вами поділюсь своїм рецептом, який підлаштувала під власні смаки та уподобання. Цей суп доволі гострий, тому особливо сподобається любителям пікантних смаків.
Гаспачо (із розрахунку на 2 особи)
- Помідори червоні — 600 г
- Перець болгарський — 60 г
- Огірок — 60 г
- Цибуля синя — 40 г
- Стебло селери — 30 г
- Оливки — 4 шт.
- Цукрова пудра — 20 г
- Часник — 10 г
- Сік лимону — 20 г
- Сіль — 4 г
- Перець чорний до смаку
- М'ята — 3 г
- Соус табаско — кілька крапель
- Базилік — 2 г
- Оливкова олія — 20 г
Частину інгредієнтів (крім помідорів) залишаємо для того, щоб нарізати дрібним кубиком, а залишок перебиваємо блендером, перетираємо через сито та подаємо з кубиками льоду та грінками. Поєднуємо обидві частини.
Спробуйте гаспачо у спеку — і ви закохаєтесь у цю страву та відчуєте смак Іспанії.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт холодного огіркового супу, а відома дієтологиня дала поради, що їсти у спеку.
Фото з альбому Оксани Вознюк
1095Читайте нас у Facebook