Справжнє українське морозиво з азовського хліба від судді «МастерШефа» Ярославського: обов’язково здивуйте ним близьких
Автор рецепту холодного десерту із полуниці та персика, суддя проекту «МастерШеф» Володимир Ярославський пригадав страву, яку свого часу готував за кордоном. Нею виявилося справжнє українське морозиво з чорного хліба.
Причому кулінар використав особливий сорт хліба — «Азовський» (темний і духмяний).
«Багато разів готував його на вечерях в Україні та закордоном і гості завжди дивувалися та запитували рецепт. Це морозиво смачне й одночасно незвичне, тому раджу обов’язково спробувати приготувати та здивувати своїх близьких», — говорить шеф-кухар.
Для приготування морозива вам знадобляться:
- 170 молока
- 125 г Азовського хлібу (певно, можна використати й інший темний хліб)
- 25 г вершкового масла
- 6 жовтків
- 90 г цукру+30 г води
- 250 г вершків 30−35%
- сіль та ванільний цукор за бажанням.
Приготування
Подрібнюємо хліб блендером зі шматочком вершкового масла, підсмажуємо на пательні з сіллю.
У сотейник наливаємо молоко, додаємо подрібнений хліб і повільно доводимо до кипіння.
Знімаємо з вогню, даємо трішки охолонути, та вже іншою насадкою блендера робимо суміш максимально однорідною.
Окремо збиваємо жовтки, а цукор з водою доводимо до кипіння і уварюємо до стану сиропу.
Коли жовтки вже пінні, продовжуємо їх збивати та тоненькою цівкою вливаємо одразу знятий з плити ще киплячий сироп. Його треба лити на проміжок між вінчиком і чашкою, безпосередньо на жовтки.
Продовжуємо збивати масу до охолодження (це займає 7−9 хвилин).
Виливаємо суміш у форму і ставимо в морозилку на 7−8 годин.
Морозиво готове!
Зверніть увагу також на рецепт знайомого з дитинства морозива-брикета від популярної української фудблогерки.
Фото СТБ
291Читайте нас у Facebook