- 20:06 Персиковий джем: за цим рецептом він виходить ідеальним
- 19:59 Помер легендарний ексфутболіст «Карпат», який забивав за збірну Радянського Союзу
- 19:41 рф створила новий підрозділ для посилення армії: аналітики розповіли, чим це загрожує
- 19:39 Під Києвом загинув маленький хлопчик: на нього покотився Renault Master без водія
- 19:29 Стрільцям — «Королева Кубків», Левам — «Туз Пентаклів», а Овнам — «Маг»: Таро-прогноз та поради карт на 11 липня
- 19:15 Торгував в сільському магазині: емоційний допис популярного телеведучого підкорив Instagram
- 19:00 Пожовклі білі шкарпетки більше не проблема: просто додайте цей порошок при пранні
- 18:57 Підживлення томатів у липні: маловідомий, але дуже ефективний спосіб (не знатимете, куди дівати врожай)
- 18:51 «Динамо» програло віцечемпіону Данії на австрійському зборі: відеоогляд матчу
- 18:32 Неважко здогадатися, як воно опинилося у росії: в окупантів помічена зброя з Балкан
- 17:53 В Україні посилили контроль за грошовими переказами: що змінює нова редакція постанови
- 17:31 Неочікувано: Меган Маркл зізналася, що принц Гаррі приніс їй на друге побачення
Кизилове варення без варки на зиму: встигніть приготувати у сезон

В сирому вигляді, воно максимально зберігає свої властивості, насичений колір, чудовий аромат, а скільки містить вітамінів. Взимку воно надасть організму заряд енергії, та гарного настрою. Відмінно підійде до сирників, млинців, оладків, морозива, можна додавати в напої та чай. Для такого варення краще беріть стиглі ягоди.
Кизил та цукор краще брати у співвідношенні 1:1, ділиться фудблогерка Марина Гармаш, яка пропонувала приготувати ікру із солоних огірків.
Потрібно:
- 2 кг кизилу,
- 2 кг цукру
Приготування:
Ягоди промийте, відкиньте на друшляк та обдайте окропом. Пересипте ягоди кизилу цукром, надіньте рукавички та протріть. Залиште на пару годин, декілька раз перемішуючи.
Невеликими частинами перетріть ягоди кизилу з цукром через сито. Зручно це робити звичайним стаканом. Маса, яка залишається в ситі, може послужити відмінною основою смачного компоту, тому за бажанням не викидайте її.
Готове кизилове варення буде спочатку рідким, а в холодильнику трішки загусне. Зберігати можна в холодильнику чи в морозильній камері.
Нагадаємо рецепт конфітюру з перцю.
765Читайте нас у Facebook