Відома шеф-кухар Валя Саєнко, яка раніше розповідала, як її мама готувала сирне печиво, згадала ще один рецепт з дитинства — рогалики з яблуками.
«Обожнюю це печиво. Таке мені пекла мама в дитинстві. Хрумке, крихке і з повидлом у середині. Для начинки можна брати будь-який джем. Головне — дуже густий. В мене були яблука, як раз те, що треба восени», — пише Валя Саєнко у соцмережах та розповідає, як готувати рогалики.
Інгредієнти (на 16 рогаликів):
- Масло вершкове м’яке — 100 г;
- Жовток — 1 шт.;
- Цукор або пудра — 50 г;
- Йогурт грецький чи сметана — 1 ст.л.;
- Сода — 1 г;
- Борошно пшеничне — 180 — 200 г.
Для начинки:
- Яблука — 3 шт (приблизно 400 г);
- Горіхи (за бажанням) — 100 г;
- Кориця;
- Цукор (якщо яблука кислі).
Читайте також: «Імпровізуйте, буде смачно!»: простий рецепт «ледачого наполеону» від Валі Саєнко
Приготування:
- Для начинки чистимо яблука, натираємо на велику тертку та викладаємо їх на сильно розігріту пательню, додавши корицю, цукор (якщо потрібен) і горішки.
- Тушкувати, доки не випариться рідина і начинка не стане сухою — десь хвилин 5 хвилин.
- Для тіста м’яке масло взбивають з цукром до біла, додають жовток і знов взбивають.
- У суміш додають йогурт і сметану, ще раз взбивають, а далі додають борошно з содою і перемішують до однорідності. Тісто має бути м’яким та приємним на дотик.
- Розділити тісто на дві частини і розкачати в коло.
- Розрізати кожну частину на вісім, на кожну з них покласти начинку, скрутити в рогалик.
- Викласти печиво на пергамент і запікати приблизно 20 — 25 хвилин до рум`яності при температурі 180 градусів. Посипати цукровою пудрою.
Раніше Валя Саєнко розповідала, як її бабуся готувала вертуту з яблуками.
Фото зі сторінки Валі Саєнко
852Читайте нас у Facebook