ПОИСК
Здоров'я та медицина

Допоможуть схуднути без дієт: обов’язково додайте до свого меню кілька груш

21:30 27 жовтня 2023
груші

Груші — фрукти з м'яким ароматом, які багато хто любить з кінця літа до зими. Вони наповнені вітамінами, антиоксидантами та поживними речовинами, яких потребує наш організм. Груші є багатим джерелом вітаміну С, вітаміну К, калію та міді. Крім того, груші корисні для нашого здоров'я, вони сприятливо впливають на нирки, кишківник і серце. Вони мають протизапальні властивості, допомагають схуднути і підвищують рівень енергії, пише HealthifyMe. До речі, раніше цей ресурс пояснював, чому варто вживати базилік: він очищує кров та сповільнює старіння.

Вживання груш надзвичайно корисне для здоров'я нирок. Груші мають низький вміст натрію, тому включення їх у свій раціон може запобігти захворюванням нирок. Люди, які страждають на захворювання нирок, втрачають здатність балансувати натрій і воду в організмі. Тому дієта з низьким вмістом натрію необхідна, щоб запобігти діалізу та привести до одужання.

Вживання груш може допомогти запобігти довготривалому або хронічному запаленню, яке шкодить вашому здоров'ю, спричиняє серцеві захворювання або діабет 2 типу. Оскільки груші містять флавоноїдні антиоксиданти, вони допомагають боротися із запаленням і покращують імунітет, запобігаючи хворобам. Доведено, що високий рівень споживання флавоноїдів захищає людей від серцевих захворювань і діабету завдяки їхнім протизапальним властивостям. Поряд з антиоксидантами, мінерали та вітаміни, такі як калій, мідь, вітамін С і вітамін К, також допомагають боротися із запаленням.

Читайте також: Кілограми почнуть танути: американські фахівці назвали фрукти, які варто включити у щоденне меню для схуднення

Сполуки, що містяться в груші, мають протиракові властивості. Вміст антоціану та коричної кислоти в грушах може боротися з раком. Дієти, багаті на фрукти, особливо на груші, захищають від раку шлунка, легенів і сечового міхура.

РЕКЛАМА

Груші містять багато води та клітковини. Тому, вживаючи груші, ви можете відчувати себе ситими, що робить їх ідеальними продуктами для схуднення. Наприклад, у дослідженні, яке проводилося протягом 12 тижнів, 40 дорослих людей втратили близько 2,5 см об'єму талії, просто з'їдаючи по дві груші на день. Інше 10-тижневе дослідження довело, що жінки, які з'їдають три груші на день, можуть втратити в середньому 0,84 кг за три тижні.

Груші доступні цілий рік, навіть якщо ними насолоджуються переважно в холодні місяці. Вони неймовірно універсальні, і ви можете їсти їх окремо або додавати до смузі чи вівсянки. Ви навіть можете запекти груші в смачний крамбл, пиріг або десерт. Вони доповнюють овочі в салатах, м'ясо та курку в інших стравах і добре смакують з шоколадом та корицею.

РЕКЛАМА

Раніше повідомлялося, що група вчених Массачусетського технологічного інституту (MIT) представила важливий винахід, який дасть змогу значно спростити діагностику раку грудей на ранній стадії.

РЕКЛАМА

616

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів