- 12:20 Не побоялася впасти з 4-метрової висоти: школярка з України вперше встановила рекорд Гіннеса у пілонному спорті
- 12:07 Розсада перестояла у горщиках через холодну землю: агроблогер з міста Ірпінь показав, що варто робити з такими огірками
- 11:46 Klavdia Petrivna і Ості порадували шанувальників: «У нас дещо народилося!»
- 11:38 Екскапітан збірної України відзначив історичний тріумф у Лізі чемпіонів з маленьким сином та… сигарою
- 11:23 «Це гра в одні ворота»: аналітик про переговори у Стамбулі
- 10:55 Ванна буде як нова: експертка Мелісса розповіла, як надати блиску старій сантехніці без надмірних витрат
- 10:22 Зараз на кону довіра до Трампа в Європі, — ЗМІ
- 10:02 Працювали дрони: СБУ знищила ворожу РЛС та склади на «вишках Бойка» у Чорному морі
- 09:55 Імбирне печиво з медом від Злати Огнєвіч: ароматне, хрумке та просто ідеальне для затишних вечорів
- 09:38 Де і коли дивитись онлайн фінал Ліги Європи «Тоттенхем» — «Манчестер Юнайтед»: розклад трансляцій та ставки букмекерів
- 09:24 «Вирівнювання цін»: нардеп розповів, чому українцям потрібно готуватися до неминучого здорожчання комунальних послуг
- 09:03 «Ера ШІ починається в Університеті культури!» — Михайло Поплавський
Домашній холодець з курки: обов’язково приготуйте на Новий рік

Який же Новий рік без холодцю на столі? Приготувати його — справжнє мистецтво. Щоб він вийшов смачний та гарний, треба знати чимало секретів.
Рецептом страви з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка та блогерка, авторка каналу «Галочка-кулінарочка» Галина Нехворовська-Гуменюк.
— Домашній холодець — дуже смачна страва, — говорить Галина Нехворовська-Гуменюк. — Готую з курки, тому виходить нежирний. Можна поставити на святковий стіл і приготувати на кожний день для рідних.
Для рецепта:
Курка 2 кг
Вода 4 л
Морква 2 шт.
Цибуля 2 шт.
Перець горошком 10 шт.
Сіль 1,5 чайної ложки
Часник 5 зуб.
Лавровий лист 3 шт.
Желатин 25 г
Приготування
Можна брати різні частини курки (особливо з кістками), їх потрібно добре вимочити в холодній воді. Ставимо варити м'ясо, доводимо до кипіння, з'являється піна, каструлю та м'ясо потрібно помити та залити чистою водою, довести її до кипіння, при кипінні знімати піну та жир.
Під закритою кришкою варити холодець 1,5 години на маленькому вогні, після чого додати цибулю, моркву, часник та спеції. Варити ще пів години та при завершенні процесу варіння додати сіль. Відділити м'ясо від кісток. На дно форми викласти для прикрашання зелень, кукурудзу, моркву. Покласти м'ясо. Бульйон процідити, в окрему миску висипати 25 г желатину та додати пару черпаків бульйону, гарно розмішати та влити в загальну каструлю з бульйоном, ще раз перемішати. Розлити по формах та залишити в холодильнику на декілька годин.
Смачного!
А про те, як приготувати замість холодцю українські драглі, розповідала кулінарка Тетяна Васюк.
Читайте також: «Правильний» та смачний холодець на Різдво та Старий Новий рік: так готували бабусі та мами
Фото з альбому Галини Нехворовської-Гуменюк
13270Читайте нас у Facebook