- 22:28 Секрети ароматів, які стимулюють витрачати гроші: зверніть увагу на нюанси
- 22:01 Сирний пиріг з черешнею: легкий десерт готується за півгодини
- 21:31 Кеті Перрі викликала занепокоєння шанувальників відсутністю обручки
- 21:02 Найкраща спеція для мозку: яка трава може суттєво покращити пам’ять
- 20:59 Семирічну дівчинку, яка зникла в Одесі, знайшли вбитою
- 20:38 Ціни на нафту та хвиля мігрантів: Пелюховський про кризу у разі війни на Близькому Сході
- 20:35 Близько місяця у шпиталі боролись за його життя: на Вінниччині поховали 22-річного розвідника, якого важко поранили на Курщині
- 20:08 Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
- 19:59 «Тихий план «Б» від влади? Що пишуть ЗМІ про кандидата в очільники БЕБ Цивінського
- 19:43 У рф знайшли застосування новій зброї з КНДР: експерт розповів, чому вона може стати дуже небезпечною
- 19:16 Рве на шматки: популярна співачка вразила зміною
- 18:59 Скорпіонам — «Сонце» та радість, Дівам — «Трійка Жезлів» та плани на майбутнє: Таро-прогноз на 20 червня
Продовжуються свята, і ми продовжуємо розмірковувати, чим би здивувати своїх близьких та гостей. Тому тут стане у пригоді ця страва, яка дуже смачна, легка та красива, ділиться кулінарка Лія Михайлівна.
Інгредієнти:
Листя салатне будь-яке
Помідори чері (можна й звичайні)
Перець болгарський
Цибуля салатна (можна без)
Яйця перепелині
Кальмар, креветки, мідії, крабові палички (можна купити вже готовий коктейль морепродуктів)
Кунжут
Для заправки:
2 відварених жовтки (можна й цілі яйця)
50 мг оливкової олії
1 ст. л. майонезу або салатного йогурту
1 зубчик часнику
1 ч. л. французької гірчиці
За бажанням можна зверху додати декілька крапель соусу теріякі.
Приготування
Листя салату рвемо на шматочки, якщо у вас мікс, то він вже готовий. Помідори чері ріжемо навпіл (звичайні — на часточки), перець — кубиком, яйця — навпіл, цибулю — тонкими кружальцями.
Робимо заправку. Перебиваємо блендером усі інгредієнти, окрім гірчиці. Гірчицю змішуємо з перебитим соусом. Кальмари нарізуємо (якщо сирі та готуєте самі, то чистимо, потім опускаємо у киплячу воду та проварюємо 2−3 хв.). Креветки додаємо цілі. Крабові палички ріжемо кубиками, мідії кладемо цілими (на жаль, в мене не було). Всі інгредієнти змішуємо, поливаємо заправкою, зверху посипаємо кунжутом. Святковий салат готовий.
Раніше рецептом салату з червоною рибою та мандаринами поділилася фудблогерка Юлія Ковальчук.
365Читайте також: «Не» київський торт за рецептом Тетяни Литвинової: виходить просто неперевершеним
Читайте нас у Facebook