Фудблогер Олексій Міль, який раніше розповідав, як приготувати закарпатський бограч із чотирма видами м'яса, поділився рецептом Яворівського пирога. Ця страва пісна й рецепт може стати у нагоді тим, хто дотримуватиметься посту — він має розпочатися за місяць.
ВІДЕО ДНЯ
«Яворівський пиріг — дуже смачна ідея. Особливо актуальна під час посту. Ви будете здивовані, наскільки це смачна страва. Цей пиріг зазвичай подають із грибною підливою або мачкою», — пише блогер на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти:
Для опари:
100 г борошна;
200 мл теплої води;
1 ч.л. сухих дріжджів;
1 ст.л. цукру.
Для тіста:
РЕКЛАМА
1 ч.л. солі;
300 г борошна;
2 ст.л. олії.
Для начинки:
500−600 г вареної картоплі;
300 г вареної гречки;
1 цибулина + олія для смаження;
сіль, перець.
Приготування:
Робимо опару. Беремо борошно, всипаємо цукор, дріжджі і вливаємо теплу воду. Розмішати та на 30 хв помістити в тепле місці.
До опари додаємо сіль і борошно, замішуємо тісто. Після додайте олію і місіть далі — має вийте м’яке та еластичне тісто, яке лишаємо в теплому місці на годину.
Для начинки зваріть картоплю і гречку, обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю.
Змішайте м’яту картоплю, гречку, цибулю, сіль і перець в однорідну масу.
Тісто розділіть на дві частини, одна частина — це третина тіста, а друга — 2/3. Більшу частину тіста розкачайте і перекладіть в форму, застелену пергаментом. Зробіть по 2 см бортики
На тісто викладіть начинку, розрівняйте її.
Меншу частину тіста розкачайте, накрийте начинку і защіпіть тісто. Зверху це тісто проколіть виделкою, можна змастити жовтком і присипати кунжутом
Випікаємо в духовці при 170 градусах 40 хв. Дістати та дати трішки охолонути.