«Цитрусова троянда»: нереально красивий та смачний пиріг з тіста філо
Ті, хто любить випічку з листкового тіста, добре знайомі з тістом філо, з яким дуже легко працювати, всього лише додавши тепле вершкове масло. З ним просто виходять солодкі пироги, або ж домашні роліні.
Кулінарні вигадниці ж запропонували рецепт свого пирога, який назвали «Цитрусовою трояндою» — за його вигляд.
Потрібні продукти:
- заморожене тісто філо — 12 листів;
- масло вершкове 73% - 150 г;
- яйця — 3 штуки;
- сметана — 200 г;
- цедра лимона — 30 г;
- цукор і будь-які заморожені ягоди — за смаком.
Приготування
На початку один лист тіста філо слід змастити теплим вершковим маслом, накрити другим, і так далі, сформувавши троянду. Викласти у змащену форму для запікання.
Змастити маслом та запікати 15 хвилин за 170 °C.
Для заливки сметану треба поєднати з яйцями, цукром та цедрою, перемішати до однорідності. Цим кремом залити пиріг, додати ягоди та запікати ще 30 хвилин.
Нагадаємо також болгарський рецепт сирної баниці, яка теж готується на основі тіста філо.
415Читайте нас у Facebook