Картопляна піца в духовці: нереально смачний рецепт фіналіста шоу «МастерШеф»
Піца може бути не тільки класична або на основі кабачків. Спробуйте рецепт картопляної піци. В її основі тісто з картоплі, яке створює неймовірну соковитість і легкість. Піца, приготована на картопляній основі, виходить дуже смачна та ситна, стверджує фудблогер, фіналіст кулінарного шоу «МастерШеф» Самвел Адамян. Поєднання картоплі, помідорів і сиру створює чудовий ансамбль у кожному шматочку цієї неймовірно смачної піци.
Інгредієнти:
- Картопля — 4−5 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Яйця — 3 шт.
- Молоко — 1 склянка
- Борошно — 200 г
- Помідор — 3 шт.
- Сир твердий — 150 г
- Моцарела — 60 г
- Пармезан — 60 г
- Салямі — 80 г
- Зелень петрушки
- Оливкова олія
- Кетчуп, майонез, сіль, перець за смаком
Приготування:
Картоплю очистити, натерти на тертці та залити холодною водою. Відставити на 15 хвилин. Тим часом півкільцями нарізати цибулю.
Злити воду з картоплі, добре віджати. Додати до картоплі цибулю, перемішати.
У глибокий посуд розбити яйця, влити молоко, додати сіль, перець. Перемішати вінчиком. Частинами ввести борошно, щоразу добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Влити 2 ст. ложки оливкової олії, перемішати.
Отримане тісто з'єднати з картопляною масою, добре перемішати.
Деко застелити пергаментним папером, змастити оливковою олією. Викласти на деко картопляне тісто і рівномірно розподілити. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Потім дістати деко з духовки. На картопляну основу нанести кетчуп і майонез на свій смак, викласти нарізані кружечками салямі, помідори. Можна додати мариновані огірки. Посипати шматочками моцарели, натертими пармезаном і твердим сиром.
Знову поставити в духовку за тієї ж температури ще на 25 хвилин.
Готову картопляну піцу посипати зеленню, розрізати на порційні шматочки і подавати до столу. Смачного!
Раніше «ФАКТИ» розповідали, у чому секрет чарівної піци Кейт Міддлтон.
8604Читайте нас у Facebook