- 00:04 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 08.07 22:28 Які сарафани зараз модні: можливо, саме такий висить у вашій шафі
- 08.07 22:00 Делікатесний салат — ви такого не куштували: готується швидко й просто
- 08.07 21:30 Розлучення скасовується: Джастін Бібер та його дружина Гейлі приголомшили зізнанням щодо дітей
- 08.07 21:00 Яка білизна має бути під облягаючим одягом влітку: ці поради стануть у нагоді
- 08.07 20:44 «Голубці у листі буряка — це справжній делікатес», — кулінарка Оксана Вознюк
- 08.07 20:33 Більше місяця боролись за життя: воїн з Вінниччини не пережив удару російською ракетою
- 08.07 20:06 Лимонно-вівсяне печиво: чудовий варіант для любителів солоденького, які слідкують за талією
- 08.07 19:56 Скорпіонам — «Сонце», Левам — «Дев'ятка Пентаклів», а Тельцям — «Маг»: Таро-прогноз та поради карт на 9 липня
- 08.07 19:44 Окупанти відкриють новий фронт: експерт розповів, куди ворог завдасть нового удару і кому варто побоюватися
- 08.07 19:18 Сексі-мама: популярна танцівниця назвала свою слабкість
- 08.07 19:00 Вісім років потому: Максим Галкін показав, як подорослішала їх з Аллою Пугачовою донька Ліза
Відомий фудблогер Олексій Міль, який раніше запропонував фоловерам рецепт сезонної молодої картоплі у сметанному соусі, поділився рецептом літнього десерту.
«Легкий у приготуванні літній десерт — клафуті», — пише він у соцмережах та додає, що для нього можна брати будь-які ягоди (як свіжі, так і морожені), але до кислих варто добавляти більше підсолоджувача чи цукру.
Інгредієнти:
- 400 г ягід (у автора рецепта черешня) + 2 ч.л. крохмалю;
- 160 г білого йогурту (рідкого);
- 50 г молока;
- 100 г борошна;
- 2 яйця;
- 10 г ванільного цукру;
- 50 г цукру чи замінника.
Читайте також: Черешньово-вишневий десерт із зеленим базиліком: незвичайно та смачно
Приготування:
- В тарілку вливаємо молоко, розбиваємо яйця і додаємо білий рідкий йогурт. Розмішуємо до однорідності.
- Додаємо борошно, ванільний цукор і цукор (чи замінник) до смаку. Перемішуємо до однорідності.
- Стінки і дно форми змастити маслом.
- Перемішати ягоди із крохмалем.
- На дно форми вилити трохи тіста та викласти ягоди. Зверху залити тістом так, щоб з-під нього не визирали ягоди.
- Випікати у духовці при 180 градусах протягом 45 хвилин.
- Подавати, посипавши цукровою пудрою.
Раніше фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати йогуртовий тортик з сезонними ягодами.
Фото — скріншот
466Читайте нас у Facebook
Наступний матеріал
Новини партнерів