- 20.06 23:53 Магучих повернулася до Парижа і здобула «срібло» етапу «Діамантової ліги»
- 20.06 23:17 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 20.06 22:26 У моді вінтажні будильники: причини популярності цього предмета вас здивують
- 20.06 22:00 Літній салат з незвичайним соусом: смачно, як у найкращому ресторані
- 20.06 21:30 Дженніфер Лопес вперше з’явилася на публіці після фото Бена Аффлека з немовлям
- 20.06 21:01 І ніякої гнилі більше: обприскайте свої помідори цим розчином і забудете про хворобу
- 20.06 20:45 «Весільний віночок вважається сильним оберегом», — майстриня Лідія Мосійчук
- 20.06 20:34 Йому вдалося захопити в полон російського десантника, який творив звірства у Бучі: на Сумщині загинув захисник із Київщини
- 20.06 20:06 Десерт із печивом та полуницею: смачно так, що не відірватись
- 20.06 20:02 Один із фаворитів конкурсу на посаду директора БЕБ може мати зв’язки з росією, — ЗМІ
- 20.06 20:01 Новачок УПЛ призначив новим головним тренером іноземця: відома зарплата фахівця
- 20.06 19:54 Скорпіонам — «Сонце», Ракам — «Верховна Жриця», а Тельцям — — «Маг»: Таро-прогноз та поради карт на 21 червня
Беріть від літа все: Євген Клопоненко порадив рецепт смачних вареників з черешнею

Коли напала ностальгія за літніми канікулами й дитинством, хочеться чогось ягідного, смачненького та особливого, — ліпіть вареники з черешнею. Так радить на своєму сайті український кулінар і фудблогер Євген Клопотенко.
Він пропонує взяти за основу просте, заварне тісто, яке замішується буквально за десять хвилин.
Що потрібно?
Для тіста
- 400 г пшеничного борошна
- 200 мл окропу
- 3 ст. л. олії
- 1 дрібка солі
Для начинки
- 300−350 г черешні без кісточок
- 20 г вершкового масла
- 1−2 столові ложки меду
Приготування
Спочатку ретельно промийте черешню, видаліть хвостики та кісточки.
Приготуйте тісто — додайте у миску 400 г борошна, 3 ст. л. олії та 1 дрібку солі, після чого залийте суміш 200 мл окропу.
Вимішуйте тісто спочатку ложкою (адже воно гаряче), а потім, коло тісто злегка охолоне — руками. В результаті у вас має вийти еластична маса, яке не липне до рук. Сформуйте з тіста кулю, загорніть у харчову плівку та залиште відпочивати на 15 хв.
Розкачайте тісто у пласт, товщиною приблизно 3−4 мм, він не повинен бути надто тонким. Виріжте кружечки склянкою або спеціальною формочкою.
Викладіть по 1−2 черешні на кружальце тіста та заліпіть вареники.
Відваріть вареники у киплячій воді 3−5 хв після того, як вони піднімуться на поверхню. Відкиньте вареники на друшляк та викладіть в миску.
Подавайте страву вершковим маслом, а за бажанням додайте 1−2 столові ложки меду.
До речі, якщо черешні чи вишні у вас багато, завжди можна спекти з нею дріжджовий рулет за рецептом того ж Євгена Клопотенка.
А ще зверніть увагу на рецепт вишуканого черешнево-вишневого десерту із зеленим базиліком — така страва особливо сподобається жінкам, які дбають про фігуру.
4755Читайте нас у Facebook