- 11:14 Усик порвав зі своїм промоутером за місяць до бою з Дюбуа: Красюк виступив із заявою
- 10:56 «Гарна Надя, гарна риба, гарні лебедики»: Дорофєєва посвітила формами на відпочинку
- 10:24 Пастки для водіїв: кому потрібно перевірити права і техпаспорт, щоб уникнути штрафу в 3400 грн
- 09:53 Трамп підтвердив удар США по ядерних об’єктах в Ірані
- 09:35 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 09:24 Будете отримувати більше: кому автоматично збільшать пенсії — названо умови
- 08:54 Пекельна ніч: росіяни завдали сім авіаударів по Краматорську
- 08:17 Овнам не потрібно сьогодні «з'ясовувати стосунки», а Левам не варто ризикувати: гороскоп на 22 червня
- 07:00 Просто хочеться плакати: в Мережі порівняли пенсії в ЄС і Україні
- 06:02 Східний гороскоп на неділю, 22 червня: що принесе «День собаки-сьорбаки»
- 05:00 Принц Вільям святкує: майбутньому королю виповнилося 43 роки
- 04:04 Після ударів Ізраїлю по Ірану: що говорила Баба Ванга про початок Третьої світової війни
Готуємо лате з полуницею — головний холодний кавовий напій літа

У літню спеку, окрім різноманітних морозив, також популярні холодні напої. Останнім часом у світі набув популярності лате з полуницею — склянка задоволення і головний холодний кавовий напій літа, пише «Шуба».
Як виявилося, полуниця неповторно поєднується із кавою. Природна солодкість приємно відтіняє гіркоту міцної кави й надає молоку яскравого літнього смаку.
Спочатку ми зробимо швидкий полуничний сироп зі 100−150 г ягід, потім охолодимо його і додамо до решти інгредієнтів. Каву зробіть у кавоварці чи джезві, нам потрібно дві порції міцного еспресо.
Потрібне також молоко. Коров’яче воно буде чи вівсяне, яке можна зробити самостійно, — ваш вибір. До лате ми не додаємо цукор, тому десерт до нього може бути доречним.
Інгредієнти:
Основні:
Полуниця 150 г
Вода 100 мл
Молоко 2,5% 1 скл.
Кава еспресо 60 мл
Лід, кубики за смакомСпосіб приготування:
Крок ½
Полуницю помити, прибрати хвостики. Хвостики не викидати, з ними можна заварювати чай. Перекласти полуницю в невелику каструлю, влити воду. Довести до кипіння і продовжувати варити, помішуючи, 10−15 хвилин без кришки. Суміш готова, коли ягоди набудуть консистенції сиропу або пюре. Охолодити.Крок 2/2
Приготувати дві порції еспресо або міцної кави. Охолодити й поставити в холодильник. У високу склянку додати 2−3 ст. л. полуничного пюре, зверху викласти лід, влити каву та обережно додати молоко.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати шпинатні оладки за рецептом мами Марко Черветті.
Фото: Freepic
115Читайте нас у Facebook