«Виглядає вражаюче»: найсмачніший яблучний десерт від Світлани Левицької
Фудекспертка Тетяна Литвинова, яка раніше ділилася рецептом ніжної випічки «Сльози Янгола», яку ще називають «Краплі Роси», запропонувала фоловерам приготувати яблучний десерт.
«Оригінальний яблучний десерт з елементарних продуктів: дуже смачний і виглядає вражаюче», — пише вона на своїй сторінці у соцмережах та додає, що цей десерт відмінно смакуватиме з морозивом.
Інгредієнти:
- Листкове тісто — упаковка (зазвичай вистачає на 4 крупних яблука);
- Яблука — 2 штуки;
- Масло — 20−30 г;
- Кориця — 2 ч.л.;
- Згущене молоко — по 2 ст. л на кожне яблуко.
Читайте також: «Яблучні хмаринки» — корисні та легкі у приготуванні ласощі від Лізи Глинської (відео)
Приготування:
- З яблук дістаємо мʼякоть, практично до самої шкірки. Серцевинки з зернами викидаємо.
- На пательні розтоплюємо масло, додаємо серединки яблук, тушкуємо до розмʼякшення, посипаємо корицею, додаємо згущене молоко по ложці на кожне яблуко і тушкуємо ще хвилин 5.
- Тісто розкладаємо, злегка розкатуємо і вирізаємо кришкою круги.
- В кожне яблуко додаємо ще по ложці згущеного молока. Загортаємо яблука у тісто, гарно спресовуючи тісто всередину коло отвору. Додаємо всередину начинку, пропихуємо маленькою ложкою.
- Викладаємо на деко трохи на відстані одне від одного.
- Зверху можна змастити яйцем.
- Випікаємо на першому рівні духовки при 180 градусах хвилин 70−80. Важливо, щоб тісто всередині пропеклося. Слідкуйте, щоб верх не пригорав, якщо верх надто швидко румʼяниться — прикрийте пергаментом.
- Смачного!
Раніше кулінарка Елла Іванова розповідала, як вона готує зефір з яблучного пюре.
Фото — скріншот
228Читайте нас у Facebook