ПОИСК
Книга рецептів

«Виглядає вражаюче»: найсмачніший яблучний десерт від Світлани Левицької

16:01 9 серпня 2024
Яблучний десерт

Фудекспертка Тетяна Литвинова, яка раніше ділилася рецептом ніжної випічки «Сльози Янгола», яку ще називають «Краплі Роси», запропонувала фоловерам приготувати яблучний десерт.

«Оригінальний яблучний десерт з елементарних продуктів: дуже смачний і виглядає вражаюче», — пише вона на своїй сторінці у соцмережах та додає, що цей десерт відмінно смакуватиме з морозивом.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто — упаковка (зазвичай вистачає на 4 крупних яблука);
  • Яблука — 2 штуки;
  • Масло — 20−30 г;
  • Кориця — 2 ч.л.;
  • Згущене молоко — по 2 ст. л на кожне яблуко.

Читайте також: «Яблучні хмаринки» — корисні та легкі у приготуванні ласощі від Лізи Глинської (відео)

Приготування:

РЕКЛАМА
  • З яблук дістаємо мʼякоть, практично до самої шкірки. Серцевинки з зернами викидаємо.
  • На пательні розтоплюємо масло, додаємо серединки яблук, тушкуємо до розмʼякшення, посипаємо корицею, додаємо згущене молоко по ложці на кожне яблуко і тушкуємо ще хвилин 5.
  • Тісто розкладаємо, злегка розкатуємо і вирізаємо кришкою круги.
  • В кожне яблуко додаємо ще по ложці згущеного молока. Загортаємо яблука у тісто, гарно спресовуючи тісто всередину коло отвору. Додаємо всередину начинку, пропихуємо маленькою ложкою.
  • Викладаємо на деко трохи на відстані одне від одного.
  • Зверху можна змастити яйцем.
  • Випікаємо на першому рівні духовки при 180 градусах хвилин 70−80. Важливо, щоб тісто всередині пропеклося. Слідкуйте, щоб верх не пригорав, якщо верх надто швидко румʼяниться — прикрийте пергаментом.
  • Смачного!

Раніше кулінарка Елла Іванова розповідала, як вона готує зефір з яблучного пюре.

РЕКЛАМА

Фото — скріншот

94

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів