Квашені помідори є одним з улюблених смаколиків на столі під час усіх зимових свят. І рецепт їх приготування є чи не в кожної винахідливої українки.
Одна з них, авторка досить популярного в Мережі каналу «Сільська господиня», показала, як готує такі помідори на зиму.
Їх секрет — у додаванні виноградного листя та гірчиці.
Що потрібно взяти:
- помідори — тверді, невеликого розміру;
- кріп;
- перець чорний горошком і перець духмяний;
- листя смородини, петрушки, хрону;
- часник;
- гірчичний порошок (можна взяти й гірчицю в тюбику);
- вода;
- сіль.
Остання додається в пропорції 1 ложка солі з верхом (35 г) на 1,5 літрову банку. Тобто на 3-літрову банку сміливо можна брати 70 г.
Приготування
На дно підготовлених простерилізованих банок викладіть зелень, часник, а зверху — помідори. Заповнивши банку помідорами щільно, додайте зверху сіль і залийте холодною чистою водою.
Накрийте зверху виноградним листям і щільно закрийте кожну банку капроновою кришкою, змазаною зсередини гірчицею.
«Такі помідори сміливо зберігаються до самої весни», — запевняє авторка рецепту.
Також нвгвдаємо про рецепт маринованих помідорів по-маріупольськи — з базиліком, але без стерилізації.
89855Читайте нас у Facebook