Розкішний торт за 10 хвилин без духовки від блогерки-красуні: нереальна смакота
Спекотньої пори зазвичай не дуже хочеться вмикати духовку навіть щоб потішити себе улюбленим тістечком чи тортом. Але ж і дні народження ніхто не скасовував! Залишається лише шукати розумний компроміс. І ним цілком може стати швидкий торт за рецептом української блогерки-красуні Аlina FooDee, основу якого складає добре відоме печиво савоярді (так, це його зазвичай використовують для приготування італійського десерту тірамісу).
Єдине, що вимагатиме деяких зусиль від господині — це збивання вершків з цукром.
Зверніть увагу: вам потрібні найжирніші (33% і вище) вершки, які перед збиванням потрібно добре охолодити.
Повний перелік складників торту:
- печиво — 220 г
- апельсиновий сік — 150−200 мл (для просочення печива)
- вершки для збивання — 500 г
- цукор — 2−4 ст.л. (за смаком)
- ванільний цукор — 10 г
- банан — 1 шт.
- персик — 1 шт.
- абрикоси — 3−4 шт.
- ківі — 1 шт.
Приготування
Насамперед замочіть печиво у соку.
Поріжте фрукти на шматочки.
Збийте вершки з цукром і ванільним цукром.
Починайте збирати торт: нижнім шаром викладіть печиво, змастіть вершками і викладіть частину фруктів. Знову викладіть шар печива, але тепер частину бананів, що лишилася, змішайте з вершками і викладіть на печиво четвертим шаром. Розрівняйте і прикрасьте фруктами чи ягодами за бажанням.
Лайфхак: якщо фрукти чи ягоди тверді і щільні, їх можна викласти на торт відразу, але якщо соковиті, то краще зачекати повного просочення торту (тобто викласти на торт через 1−2 години).
Зверніть увагу також на інший цікавий суто літній десерт — персики на грилі. Їх зазвичай подають з легким кремом та смаженим мигдалем.
95026Читайте нас у Facebook