- 19:15 Його підрозділ відіграв ключову роль в операції ЗСУ на Курщині: ЗМІ про вбивство полковника Воронича
- 18:57 Зможете зекономити на побутовій «хімії»: блогерка Марина порадила рецепт «чудо-пасти» для дому
- 18:33 З 1 серпня штрафувати ФОП будуть на повну: перестають діяти знижки при порушенні одного важливого закону
- 18:09 Росіяни вдарили по Слов'янську з РСЗВ «Торнадо-С»: є жертви та руйнування
- 17:54 Хочуть взяти Оріхів і просуватися на Кам’янське та Комишуваху: військовий розповів про дуже важку ситуацію на фронті
- 17:46 Російські «дроноводи» вбили однрічного хлопчика на Херсонщині — ЗСУ помстилися
- 17:31 Мрії про американське світське життя не справдилися: Меган Маркл знову лютує
- 17:01 Ворог завдав авіаудару по передмістю Сум: загинули двоє людей, є руйнування
- 16:32 Трамп має секретну зброю, яка може залишити путіна беззахисним
- 15:52 Поради від Гали з Німеччини: таких огірочків ви ще не пробували — малосольні — але зберігаються всю зиму
- 15:33 Миротворчі сили в Україні готові до дій: Макрон зробив заяву
- 14:55 Кейт Міддлтон більше не спить з чоловіком: названо причину
Баклажани як шашлик на зиму: пікантна закуска стане окрасою святкового столу

При вдалому поєднанні інгредієнтів баклажани легко заміняють м’ясо. Цей чудовий овоч можна не тільки нашвидкоруч приготувати до обіду, але і про запас. Ідеальний спосіб зберегти літню насолоду ароматних баклажанів на весь рік — це не тільки традиційний овочевий салат, можна законсервувати їх зі смаком шашлику за рецептом ютуб-каналу «Порадник». Створіть незвичайну та смачну закуску, яка стане яскравим акцентом на вашому святковому столі. Баклажани, замариновані зі спеціями та цибулею, нагадують смак традиційного шашлику, але у легшій, овочевій версії. Зберігайте їх у стерильних банках, і в холодну пору року ви завжди зможете насолоджуватися цим пікантним делікатесом.
Інгредієнти:
- баклажани — 2 кг
- цибуля ріпчаста — 0,5 кг
- часник — 1 головка
- соняшникова олія — для смаження
- сіль — 1,5 ст. л.
- цукор — 2 ст. л.
- оцет — 80 мл
- приправа для шашлику — 2−3 ч. л.
- вода — 150 мл
Приготування:
1. Помийте баклажани, обріжте кінчики та зніміть шкірку. Розріжте навпіл, а потім наріжте великими шматками.
2. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, а часник — тонкими пластинками або видавіть через прес.
3. У розігрітій сковорідці з соняшниковою олією обсмажте шматки баклажанів з усіх боків до золотистої скоринки. Викладіть їх на тарілку для охолодження.
4. Маринад: у каструлі змішайте воду, сіль, цукор та оцет. Доведіть до кипіння на слабкому вогні, варіть 1 хвилину, потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
5. У каструлю викладіть баклажани, посипте їх подрібненими цибулею та часником та приправою для шашлику. Чергуйте шари до закінчення баклажанів.
6. Залийте баклажани охолодженим маринадом, накрийте тарілкою і притисніть важким тягарем. Залиште в холодильнику на 12 годин.
7. Розкладіть баклажани та цибулю по стерильних банках, заливши маринадом. Поставте банки у широку каструлю, залийте теплою водою і стерилізуйте протягом 10 хвилин з моменту закипання. Закатайте банки кришками.
8. Переверніть банки догори дном, загорніть у ковдру і дайте їм повністю охолонути.
Готові баклажани, замариновані за цим рецептом, вражають своїм насиченим смаком і ароматом. Їх можна подавати як окрему закуску або використовувати як доповнення до основних страв. Ця пікантна закуска з ароматних баклажанів стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу.
Нагадаємо рецепт салату з баклажанами та помідорами.
94255Читайте нас у Facebook