Пікантний соус для любителів гострого: як приготувати паприкаш на зиму
Томатний соус завжди допоможе зробити смачним обід. А цей соус із болгарського перцю — справжня знахідка для тих, хто обожнює пікантні страви. Завдяки його яскравому смаку, він ідеально підходить як до м’яса, сиру, так і для того, щоб намастити на хрусткий тост. Цей соус збалансовано поєднує солодкість та гостроту, що робить його незамінним на кухні. Рецептом заготовки поділилась господиня Світлана Зиміна-Тринчій в групі «Рецепти Коліжанок» у Facebook.
Інгредієнти:
- 3 кг очищеного болгарського перцю;
- 3−4 стручки гіркого перцю;
- 3 головки часнику;
- 0,5 л томатної пасти («Чумак» або іншої);
- 0,5 л цукру;
- 300 г олії;
- 150 г оцту;
- 3 ст. л солі.
Процес приготування:
1. Очистіть болгарський перець, часник та гіркий перець. Пропустіть всі інгредієнти через м’ясорубку для досягнення однорідної консистенції.
2. Додайте до суміші томатну пасту, цукор, олію, оцет та сіль.
3. Варіть соус на повільному вогні протягом 1 години, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.
4. Гарячий соус розлийте по стерилізованих банках, закатайте, переверніть догори дном та укутайте, щоб поступово охолоджувався.
Раніше «ФАКТИ» розповідали про те, як приготувати на зиму смачну аджику з яблуками.
960Читайте нас у Facebook