ПОИСК
Книга рецептів

Пікантний соус для любителів гострого: як приготувати паприкаш на зиму

14:19 17 вересня 2024
Пікантний соус паприкаш на зиму

Томатний соус завжди допоможе зробити смачним обід. А цей соус із болгарського перцю — справжня знахідка для тих, хто обожнює пікантні страви. Завдяки його яскравому смаку, він ідеально підходить як до м’яса, сиру, так і для того, щоб намастити на хрусткий тост. Цей соус збалансовано поєднує солодкість та гостроту, що робить його незамінним на кухні. Рецептом заготовки поділилась господиня Світлана Зиміна-Тринчій в групі «Рецепти Коліжанок» у Facebook.

Інгредієнти:

  • 3 кг очищеного болгарського перцю;
  • 3−4 стручки гіркого перцю;
  • 3 головки часнику;
  • 0,5 л томатної пасти («Чумак» або іншої);
  • 0,5 л цукру;
  • 300 г олії;
  • 150 г оцту;
  • 3 ст. л солі.

Процес приготування:

1. Очистіть болгарський перець, часник та гіркий перець. Пропустіть всі інгредієнти через м’ясорубку для досягнення однорідної консистенції.

РЕКЛАМА

2. Додайте до суміші томатну пасту, цукор, олію, оцет та сіль.

3. Варіть соус на повільному вогні протягом 1 години, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.

РЕКЛАМА

4. Гарячий соус розлийте по стерилізованих банках, закатайте, переверніть догори дном та укутайте, щоб поступово охолоджувався.

Раніше «ФАКТИ» розповідали про те, як приготувати на зиму смачну аджику з яблуками.

РЕКЛАМА

960

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів