Так, це не дуже корисно, але один раз на пів року можна дозволити собі приготувати пиріжки, смажені на олії. Тісто готувати просто, тому вийде воно у кожної господині, ділиться кулінарка Ольга Мордовіна.
Складники:
- 2 середні цибулини
- 0,5 л води
- 40 г живих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. горілки
- 5 ст. л. олії
- 0,9 — 1 кг борошна
Приготування:
Цибулю натерти на дуже дрібну тертку (ту, що на деруни). Воду закип'ятити й вилити до цибулі.
Обов'язково зачекати, поки охолоне до теплого стану. Додаємо все інше і замішуємо тісто. Воно має бути м'яке і злегка липкувате. Накриваємо рушником і даємо час, щоб підійшло.
Ділимо тісто на 30−35 частинок та робимо пиріжечки з улюбленою начинкою.
Смажимо на олії, щоб покривала пиріжок.
Радимо також приготувати сирники без… сиру — оригінальну і дуже смачну страву. Також побалуйте рідних млинцями з грибною начинкою та сиром.
1523Читайте нас у Facebook