- 13:08 Через «Сінгапурський чізкейк» у лікарні опинилося вже 70 людей: що відомо про отруєння в ресторані Кацуріна
- 12:55 «Калорійна бомба» від Гали з Німеччини: секретне підживлення для томатів — просто «творить чудеса» на городі
- 12:29 Він мріяв літати — і небо стало його домом назавжди: історія Героя України, який загинув у повітряному бою на Херсонщині
- 12:09 Удар по російському гаманцю: в ЄС затвердили 18-й пакет санкцій проти кремля
- 11:56 Дівчина з «Тельчика»: молодша донька Віри Брежнєвої показала, як проводить літо
- 11:32 Німецький уряд нічого не знає про поставку Patriot до України
- 11:14 Легендарний спортсмен-екстремал, який першим стрибнув із краю космосу, розбився на смерть в Італії
- 11:03 Дипломат замість генерала: Зеленський змінив секретаря РНБО
- 10:56 «Мамин рецепт» малосольних огірків від Івана Янюка: смакота, яку можна їсти вже на другий день
- 10:23 Операція «Вісла» визнана депортацією: спадкоємці депортованих з Польщі в 1944—1951 роках українців отримають компенсації
- 09:54 Демобілізації не буде? Що сказав Зеленський про терміни служби в ЗСУ
- 09:40 Скандал у Черкасах: тренерка з танців програла в казино понад мільйон гривень, зібраних на поїздку дітей до Грузії
Соус з кропу та лимона: осінній вітамінний феєрверк

Зараз зелень на ринку та в супермаркетах є цілий рік, тож якщо ви не встигли приготувати зелений соус влітку, зробити це ще не пізно. Додавати його можна в салати, супи та інші страви. Навіть брускетта з таким соусом із звичайної перетвориться на особливу. Такий соус — осінній феєрверк вітамінів. Правда, додавати його потрібно в міру, щоб смак і запах кропу не нівелював решту відтінків. Це правило міри стосується й інших соусів та прянощів.
Рецептом кропово-лимонного соусу поділилася кулінарка Елла Іванова.
— Такий соус має приємний зелений колір та чудовий аромат, — каже Елла Іванова. — Альтернативою лимону може стати лайм. Соуси завжди відтіняють смак страви, якщо правильно підібрані.
Кропно-лимонний соус
- 100 г кропу
- Цедра та сік половини лимона або лайма
- 2−3 зубки часнику
- По половині чайної ложки солі та цукру
- 50 г олії
Кріп добре промиваємо, перебираємо, просушуємо. У блендер поступово завантажуємо кріп, олію, сіль, сік і цедру лимона. Перебиваємо до консистенції соусу. І готове!
Смачного!
Раніше Елла Іванова розповідала, як приготувати заморожений вітамінний чай. А блогерка Валерія Велігура пояснила, як готувати цукати з гарбуза — справжній замінник цукерок на Хелловін.
Фото з альбому Елли Іванової
222Читайте нас у Facebook