- 07.07 22:27 Тест для поціновувачів гарного посуду від тренд-редакторки «ФАКТІВ» Ольги Сметанської
- 07.07 21:59 Баклажанова закуска — чарівний смак літа: за цим рецептом готується дуже легко
- 07.07 21:29 Дипфейк Дженніфер Еністон та освідчення у коханні: довірливий безробітний віддав аферистам 200 фунтів стерлінгів
- 07.07 21:00 Деякі фрукти влітку можуть бути дуже шкідливими для нас: ви цього точно не знали
- 07.07 20:34 Навіть подумати не міг, що так звані брати прийдуть на нашу землю вбивати: в бою на Сумщині поліг захисник із Хмельниччини
- 07.07 20:08 Пухкий сирний пудинг: як приготувати смачний та корисний сніданок
- 07.07 19:43 Цю зброю Київ зараз хоче отримати від Німеччини: стало відомо про таємний список
- 07.07 19:27 П'ять тисяч гривень на першокласника: в Україні запускають програму «Пакет школяра»
- 07.07 19:17 «Дуже жаль коника»: мережа відреагувала на світлини дружини Віктора Павліка
- 07.07 19:04 Овнам — «Колесо Фортуни» та несподівані зміни, Ракам — «Двійка Жезлів» та важливе рішення: Таро-прогноз на 8 липня
- 07.07 18:29 Навіщо потрібен лак для нігтів у салоні автомобіля: незвичайний та корисний лайфхак
- 07.07 18:23 Союз на словах, розбрат на ділі: як розсипається антизахідна «вісь» путіна
Книга рецептів
9:36
—
20 жовтня 2024
Маринований гарбуз: швидкий і легкий рецепт незвичайної закуски

Восени, а особливо з наближенням Хеловіну, у магазинах більшає гарбузів. Хтось робитиме з них страшні «світильники» Джека, а хтось подаватиме гарбуз до столу — з нього можна робити безліч страв. У тому числі й маринувати у різний спосіб.
Один з рецептів маринованого гарбуза пропонує видання «На пенсії».
Інгредієнти:
- Гарбуз — 300 г;
- Часник — 15 г;
- Кориця — 1 паличка;
- Перець запашний, горошком — 4 шт.;
- Кріп сушений — 5 г;
- Гірчиця — 10 г;
- Оцет 9% - 8 мл;
- Сіль — 2,5 г;
- Цукор — 45 г;
- Вода — 300 мл.
Читайте також: Цукати з гарбуза: справжній замінник цукерок на Хелловін
Приготування:
- Наріжте гарбуз невеликими кубиками та покладіть у сотейник.
- Часник наріжте пластинками та разом з паличкою кориці додайте до гарбуза.
- Окремо у мисці з’єднайте 250 мл окропу, 30 г цукру та сіль. Перемішайте, щоб розчинилися крупинки цукру та солі. Додайте у сотейник з гарбузом.
- Поставити сотейник на вогонь та довести кипіння, варити на помірному вогні 5−7 хвилин, аби шматочки гарбуза стали м’якшими, але тримали форму.
- Цукор, що залишився (15 г) всипте в глибоку миску, додайте гірчицю, оцет та 50 мл води, сушений кріп та щіпку солі. Перемішайте.
- Гарбуз відкиньте на сито, покладіть у глибоку миску та влийте маринад. Перемішайте. Залишіть маринуватися приблизно на 1 годину до повного остигання.
Про те, як приготувати з гарбуза десерт «манго», а також баскський палений чізкейк, читайте на нашому сайті.
Фото Pixabay
1886Читайте нас у Facebook
Наступний матеріал
Новини партнерів