Баскський палений чізкейк з гарбузом та прянощами: ароматний та ніжний хіт осені
Фудекспертка Світлана Левицька, яка раніше запропонувала рецепт котлет, які, за її твердженням, будуть смачними у будь-якої господині, поділилася своїм рецептом баскського чізкейка з гарбзом — Сан-Себастіана.
«Хто просив гарбузових рецептів? Налітайте! Зберігайте! Баскський палений чізкейк із гарбузом і прянощами — дуууже ароматно, ніжно та атмосферно!» — пише Левицька на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти:
- Крем-сир — 600 г;
- Яйця — 5 шт.;
- Гарбузове пюре — 100−200 г (якщо хочеться насиченішого гарбузового смаку, візьміть більше);
- Кукурудзяний крохмаль — 25 г;
- Жирні вершки — 300 мл;
- Цукор — 170 г;
- Спеції — 2−3 ч.л. (ви можете самі зробити суміш із мускатного горіха, кориці, імбиря, гвоздики і використати власний мікс).
- Апельсинова цедра та ваніль — за бажанням, але тоді без спецій.
Читайте також: Хрусткі хлібні палички з гарбузом: дуже бюджетний домашній делікатес
Приготування:
- Очистити та нарізати гарбуз, запекти його у духовці до готовності та перебити блендером до стану пюре.
- До крем-сиру додати цукор та ретельно перемішати, вводячи по одному яйця.
- У сирну суміш додати гарбузове пюре, крохмаль та спеції, перемішуючи після додавання кожного із інгредієнтів.
- В кінці додаємо вершки і ще раз перемішуємо.
- Тісто вилити у форму, застелену пергаментом, і запекати при температурі 220−250 градусів близько 40 хвилин. Основна ознака готовності — коричнева припалена шапочка.
- Після вистигання чизкейк ставимо в холодильник, як мінімум на годин 5−6, щоб він стабілізувався, та смакуємо.
Раніше кулінарка Елла Іванова поділилася рецептом пирога з гарбузово-ванільною начинкою, а фудблогерка Наталія Жук розповіла, як можна приготувати гарбузовий рулет.
Фото — скріншот
249Читайте нас у Facebook