ПОИСК
Книга рецептів

Готуємося до свята: ароматна та гарна «Різдвяна зірка» від Світлани Левицької

10:01 27 листопада 2024
Різдвяна випічка

Фудекспертка Світлана Левицька, яка раніше розповідала, як приготувати авдіївську чи «гонорову» кашу (її подавали до столу як на свята, так і на поминки), запропонувала фоловерам рецепт різдвяної випічки.

«Різдвяна зірка — ароматна, красива різдвяна випічка, яку можна робити із різноманітними начинками, але з маком — це топ!» — пише Левицька на своїй сторінці у соцмережах.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 640 г;
  • Молоко — 250 мл;
  • Жовтки — 6 шт.;
  • Сухі дріжджі — 7 г;
  • Розмʼякшене масло — 100 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Сіль — дрібка.


Для начинки:

РЕКЛАМА
  • Мак — 250 г;
  • Дрібні родзинки — 50 г;
  • Мелені горіхи — 25 г;
  • Цедра одного апельсину;
  • Цукор — 100 г;
  • Мед — 2 ст.л.;
  • Білок двох яєць.

Читайте також: Пампухи — смачна випічка на святого Миколая та Різдво за рецептом блогерки-красуні з чарівним голосом і котом (відео)

Приготування:⠀

РЕКЛАМА
  • Мак заливаємо окропом, перемішуємо, першу воду зливаємо. Далі заливаємо окропом ще раз і залишаємо.⠀
  • Для опари у 100 мл молока кімнатної температури додати по чайній ложці борошна і цукру, дріжджі, перемішати і залишити до утворення пінної шапочки. Це займе приблизно 10 хвилин.⠀
  • Збиваємо з рештою цукру жовтки.⠀
  • До борошна додаємо опару, решту інгредієнтів для тіста і замішуємо, поки тісто не стане однорідним, пластичним і не буде збиратися в гарну кульку. Залишаємо підходити до збільшення в 2 рази. Це займе приблизно годину.⠀
  • Зливаємо із маку рідину і перетираємо в макітрі невеличкими порціями до виділення макового молока. Коли мак побіліє, додаємо цукор і перетираємо до розчинення цукру.⠀
  • Білок збиваємо, додаємо до маку решту інгредієнтів для начинки, збиті білки і перемішуємо.⠀
  • Тісто ділимо на 3 рівні частини, кожну розкатуємо в пляцок круглої форми.
  • Начинку ділимо на 2 частини. На перший пляцок намащуємо першу частину начинки, накриваємо другим пляцком, розміщуємо другу частину начинки, зверху третю частину тіста.⠀
  • По центру ставимо склянку і нарізаємо на 16 рівних пелюсток. Пелюстки провертаємо і прищіпуємо.⠀
  • Даємо тісту підійти біля 30−40 хвилин, змащуємо яйцем або просто молоком і випікаємо у розігрітій до 160 градусів духовці близько 50 хвилин.

Раніше кулінарна експертка Тетяна Литвинова розповідала, як приготувати на Різдво маковий калач.

Фото — скріншот

РЕКЛАМА

192

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів