Легкі, корисні і неймовірно смачні: 2 святкових салати з червоною рибою від українських топ-блогерок
До Різдва залишилося менше місяця, і це саме той час, коли слід починати планувати святковий стіл, адже багато хто нині не вживає м’ясного, переключившись на пісні страви.
На допомогу прийшли відомі українські фудблогерки Alina FooDee та Ольга Матвій, які показали оригінальні варіації легких святкових салатів з червоною рибою (до речі, обоє солять її власноруч).
Аліна зробила свою страву максимально барвистою, використавши наступні інгредієнти:
- салатний перець — 100 г;
- помідори чері — 100 г;
- свіжий огірок — 100 г;
- салат айсберг — 100−150 г;
- рукола — 70−100 г;
- малосольна сьомга чи лосось — 150−170 г;
- вершковий сир типу «Філадельфія» — 30−40 г.
Для соусу візьміть соєвий соус — 2−4 ст.л. (залежно від солоності), рослинну олію — 2 ст. л, гірчицю типу французької — 0,5−1 ст.л. (за смаком) та мед — 1 ч.л.
Приготування
Поріжте всі овочі кубиками, салат «Айсберг» — на частини і змішайте його з руколою.
Поставте на велику тарілку пусту склянку і розкладіть довкола мікс руколи і «Айсберга».
Викладіть зверху шматочки перцю і половинки помідорів.
Шматочки риби теж можна викласти на салат зверху, а можна загорнути в них ложку вершкового сиру і згорнути «трояндочками». Так вони виглядатимуть на салаті більш святково.
Полийте салат зверху приготованим соусом.
А «старша» колега Аліни Ольга Матвій запропонувала зробити святковий салат із червоною рибою більш ситним, додавши в нього шари яєць та сиру. Вона назвала свій витвір «Жіночим капризом».
Інгредієнти:
- малосольна червона риба — 200 г;
- варені яйця 4 шт.;
- авокадо — 1 шт;
- огірок свіжий — 2 шт.;
- сир — 150 г;
- плавлений сир — 90 г;
- сіль, перець та майонез — за смаком.
Приготування
На дно роз'ємної форми діаметром 20 см натріть на великій тертці варені яйця і зробіть сіточку з майонезу. Зверху надішліть натертий сир нейтрального смаку (щоб він не перебив смак риби).
Для наступного шару з'єднайте м'якоть стиглого авокадо та плавлений сир на кшталт «Дружба». Цю масу обов'язково посоліть, додайте трохи меленого перцю і кілька крапель лимонного соку. Викладіть на шар сиру, але цього разу майонезу не додавайте.
Далі викладіть на салат огірки (без шкірки), порізані дрібним кубиком, додавши зверху трохи майонезу.
І нарешті верхнім шаром додайте порізаний лосось.
Можна пригощатись!
«Такий швидкий легкий салат, до того ж незрівнянно смачний», — стверджує Ольга, рекомендуючи подавати його зі скибочками підсушеного в тостері хліба.
А ще у вас є можливість приготувати на свята новорічний пиріг з копченою червоною рибою за рецертом фудблогерки Олени Мазур.
105Читайте нас у Facebook