- 14:57 Букмекери знизили шанси України на «Євробаченні»: що сталося
- 14:44 На олімпійську чемпіонку, яка втекла з росії, повісили мільйонні борги з комуналки
- 14:22 США схвалили передачу Україні ракет до Patriot від Німеччини
- 14:01 Скандалістка Ембер Херд стала багатодітною матір'ю
- 13:31 Цього явно недостатньо: Мерц розкритикував пропозицію путіна про переговори у Стамбулі
- 13:21 Польща закриває консульство росії у Кракові через пожежу в торговому центрі
- 13:11 Буде біліший за білий: простий спосіб «врятувати» підошву улюблених кросівок
- 12:52 Росіяни атакували дроном енергетиків на Сумщині: є жертви
- 12:46 У кремлі знову звинуватили Україну в небажанні вести переговори з рф
- 12:20 «Через вибух кімната засяяла темно-червоними кольорами»: зірка фільму «Я, „Побєда“ і Берлін» Микита Васейко про виклики під час великої війни
- 12:04 Один з лідерів УПЛ звільнив головного тренера після нічиєї з «Динамо»
- 11:33 Туреччина готова взяти зобов’язання щодо спостереження за можливим припиненням вогню в Україні, — ЗМІ
Паска, що пахне любов’ю: рецепт від мами співачки SOWA

У родині співачки SOWA Великдень — це не просто свято, а справжня магія, що починається на кухні. У їхній родині існує особлива традиція — мама завжди пече одну велику паску для всієї родини, крім того, кожен дорослий отримує свою велику особисту паску, а для маленьких дітей готується окрема маленька пасочка. Таким чином, кожен у сім’ї має свою власну паску, якою можна насолоджуватися в компанії близьких.
- Мама завжди каже, що тісто для паски не любить шуму і сварок. Тому поки паска росте — в хаті має бути спокій, музика і тепло. Я іноді включаю свої пісні, і мама жартує: «Оце й допомагає пасці так гарно підніматися! — з усмішкою зізнається «ФАКТАМ» SOWA.
Інгредієнти:
- 0,5 л молока (2−5% жирності)
- 1 скл. (200 г) цукру
- 1 пакет ванільного цукру
- 5 яєць (збити)
- 100 г вершкового масла (розігріти)
- 1−2 ст. л. сметани
- Щіпка солі
- 1 ст. л горілки
- За бажанням: родзинки, цукати, сухофрукти
Приготування:
1. Тиша для тіста — під час замішування та випічки паски важливо, щоб була тиша в домі.
2. Приготування опари: в окремій мисці запарюємо 0,5 пакета свіжих дріжджів, дрібно їх розтираємо в горнятку теплого молока з чайною ложкою цукру. Накриваємо та чекаємо, поки дріжджі розчиняться, після чого виливаємо у основну суміш.
3. Замішування тіста: додаємо поступово борошно до основної суміші і вимішуємо тісто. Для зручності змазуємо руки олією, щоб тісто не прилипало.
4. Формування пасок: накладаємо тісто в форми на 1/3 висоти (менше половини). Накриваємо рушником, щоб тісто підіймалось.
5. Випікання: розігріваємо духовку до 180 °C. Коли ставимо паски в духовку, зменшуємо температуру до 150 °C. Через 15 хвилин підвищуємо температуру до 180 °C і випікаємо протягом 45−60 хвилин.
6. Фольга: якщо верх паски починає сильно підрум’янюватися, накриваємо її фольгою, щоб вона не підгоріла.
7. Прикраса: готову паску покриваємо глазур’ю і прикрашаємо за смаком.
Нагадаємо рецепт смачного декору для паски з трьох інгредієнтів.
189Читайте нас у Facebook