- 15:06 Чотири фрази, які водій не повинен говорити під час зупинки поліцією
- 14:48 У штурмовому полку ЗСУ виявили «крота» фсб, якого росіяни використовували як маяк
- 14:45 Величезний міксер та золотий мікрофон: «Євробачення-2025» готується до Гранд-фіналу
- 14:21 Схопити росію за горло: у Туреччині обговорять руйнівні санкції
- 13:59 Збирав гроші на армію росії: за колишнього капітана збірної України з футболу всерйоз взялася прокуратура
- 13:55 Фонд Андрія Матюхи підтримав передання медобладнання для дитячої лікарні
- 13:32 Дуже поганий сигнал: ЄС може запровадити підвищені мита на українські товари
- 13:31 Вдалося повернути тіла понад 900 загиблих захисників України
- 13:09 Світоліна влаштувала «чаювання» з маленькою донькою Скай: миле відео
- 12:44 Залишилось три тижні: Міноборони нагадало обмежено придатним про важливу дату
- 12:20 «Танк засунув ствол у вікно і лупонув по мені»: історія «сталевого» захисника, який повертався на фронт до дружини
- 12:00 Позбавлення від катаракти всього за 5 хвилин у Києві
Сирна паска без опари від Олександра Городника: ніжна, повітряна і волога — просто ідеальна для святкового столу

Відомий шеф-кухар Олександр Городник, який раніше показав, як правильно солити червону рибу, вирішив поділитися з шанувальниками рецептом паски, яка «готується простіше, ніж класична», але яка «захоплює з першого шматочка».
.
Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі.
За словами Олександра, його рецепт потішить тих, хто не планує «заморочуватися» з тістом на опарі, адже її готувати не доведеться.
Інгредієнти (тісто):
- борошно (з вмістом білку 12−13 г) — 400 г;
- молоко — 35 г;
- яйця — 100 г (2 шт);
- цукор — 70 г;
- мед — 20 г;
- сіль — 1 г;
- дріжджі — 14 г свіжих або 5 г сухих;
- жовтки — 90 г;
- масло 82,5% — 120 г;
- сир кисломолочний (10%) — 120 г;
- родзинки — 150 г;
- цедра 1 лимона/лайма/апельсина;
- ванільний цукор — 10 г.
Приготування тіста:
У чашу міксера або глибоку миску помістіть борошно, молоко, яйця, цукор, мед, сіль та дріжджі. Місіть 3 протягом хвилин до обʼєднання.
Додайте жовтки та вимісіть ще 2−3 хвилини.
Додайте кисломолочний сир, вимішайте до об’єднання.
Додайте м’яке вершкове масло і місіть ще 10−12 хв до гладкості.
В кінці додайте родзинки, які попередньо залийте окропом на 15 хвилин і просушіть, цедру та ванільний цукор.
Залиште тісто на 2 години у теплому місці у змащеній олією ємності.
Сформуйте паски, викладіть у форми. Дайте постояти ще 1−2 години (не більше 2,5 годин) при +25−28 градусах.
Змастіть майбутні пасочки олією, посипавши їх мигдалевими пластівцями та цукровою пудрою.
Випікайте при 170 °C 30−40 хв (режим з обдувом) або до температури всередині пасочок 95 С.
Пасочки можна проткнути шпажкою і перевернути догоридриґом, як італійське панеттоне, одразу після випікання.
Звичайно, таку паску не можна назвати традиційною сирною, однак її смак точно вас потішить.
Також радимо приготувати на свято свинячу грудину, керуючись порадами молодого кулінара з Карпат, а ще — протестувати рецепт паски, що його згенерував штучний інтелект.
156Читайте нас у Facebook