- 18:59 Овнам — «Туз Жезлів» та важлива розмова, Терезам — «Лицар Кубків» та несподіване запрошення: передбачення за картами Таро на 21 травня
- 18:49 70% громадян України вважають Порошенка співучасником злочинів і хочуть справедливості, — Гладких
- 18:34 Переселенців теж покличуть: в Україні оновили правила мобілізації
- 18:33 Естонія очікує зростання небезпеки з боку росії: що відбувається
- 18:12 «Маріупольський гарнізон тримав оборону міста 86 діб. Вони в неволі більше 1000 днів. Забути про це означає зрадити їх», — Денис Прокопенко
- 17:58 Пережила сильне вигорання: популярна акторка вразила зізнанням
- 17:44 У Закарпатті батьки живцем спалили 10-річного сина: суд виніс вирок
- 17:22 «Мобілізувати військовослужбовців ТЦК неможливо»: майор Істомін про особливості роботи органу військового управління
- 17:09 Олімпійський чемпіон звинуватив Трампа у заграванні з путіним
- 16:53 Ризикнув усім: Віталій Козловський розкрив подробиці розриву з колишнім продюсером
- 16:31 Обручки вартістю 210 тисяч фунтів стерлінгів: як Меган Маркл порушила королівські традиції
- 16:07 Полуниця у желе: неймовірно ніжний десерт для любителів «Битого скла»
Горохове пюре зі спеціями: смачна страва грецької кухні

Що тільки не готують з цим смачним овочем — і горохові котлети, і пиріжки з гороховою начинкою, і, звісно, суп. А ось рецепт горохового пюре. Готувати його дуже просто. На перший погляд звичайне пюре, але все ж трохи інакше в приготуванні. Вийде точно у кожної господині, ділиться кулінар Павло Гонда.
Складники:
- 500 г жовтого колотого гороху
- 3 головки червоної цибулі
- 2−3 зубчики часнику
- 1 літр води
- 70 мл оливкової олії
- Приправи за смаком — сіль, чорний мелений перець, дрібка сухих трав
- Зелень для подачі
Приготування:
Горох гарно промити в декількох водах і лишити у воді на ніч чи на пару годин.
Часник і цибулю нарізаємо кубиком. В каструлю з товстим дном кладемо декілька столових ложок олії. Розігріти і додати порізану цибулю, часник і трави. Трохи потушити все до золотистого кольору. Вкидаємо у каструлю горох, перемішуємо. Вливаємо теплу воду і залишки олії. Додаємо сіль і спеції. Накриваємо кришкою і варимо десь 40 хвилин — до години. Варимо горох на середньому вогні, поки не звариться. Час від часу при необхідності збираємо піну.
Як горох зварився, блендеруємо занурювальним блендером. І ще раз даємо прокипіти декілька хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріло.
Додаємо зелень. І куштуємо пюре на смак. Притрусити пюре зеленю і збризнути олією. В пюре можна додати вершки чи сметану. Можна подавати з якимось м'ясом чи печерицями. Чудовий і легкий гарнір.
Нагадаємо рецепт пиріжків з горохом.
988Читайте нас у Facebook