- 18:30 У Польщі закривають притулки для українських біженців
- 18:25 Вірю в нас: популярна акторка у ролі провідниці вразила мережу
- 18:10 «Ідеальні» чорничні синнабони від Світлани Левицької
- 17:44 У Києві перекривають частину мосту Метро: чи довго будуть мучитися водії
- 17:20 В Україні подорожчало молоко, і зростання цін продовжиться: чому в цьому «винна» Європа
- 17:01 Прокидається любов: Леся Нікітюк вразила світлинами
- 16:46 Де і о котрій годині дивитись онлайн Усик — Дюбуа 2: розклад трансляцій та прогноз на бій-реванш за титул абсолютного чемпіона світу
- 16:31 Обвинувачений у нелегальному збуті боєприпасів екскуратор «Кобри» мобілізувався, щоб уникнути суду, — ЗМІ
- 16:31 Близьке оточення Кейт Міддлтон розкрило справжню причину її розриву з Меган Маркл
- 16:06 Як правильно сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху: патрульна поліція звернула увагу на важливі нюанси
- 15:50 Рада оновила Кабмін: ким керуватиме Свириденко
- 15:40 Це не спрацює: експерти сумніваються у дієвості погроз Трампа путіну
Запіканка з баклажанів, помідорів і сиру «Ідеальне тріо»: дуже корисна для людей з діабетом

Розмарин, яки є частим «гостем» на кухні, додає стравам не лише аромату, а ще й корисних властивостей. Так, він покращує травлення, оздоровлює печінку та регулює рівень цукру в крові. До речі, допомогти людям із цукровим діабетом може й один з популярних овочів — баклажан.
Як пише «Шуба», в баклажанах низький вміст розчинних вуглеводів, а феноли, що в них містяться, діють як інгібіториферментів, повʼязаних з діабетом 2 типу. В «актив» цього овоча записують й антиоксидантні властивості, й спроможність допомогти покращити мінеральну щільність кісток та знизити ризик остеопорозу. Адже баклажани багаті на кальцій, магній та калій. А залізо, що міститься у баклажанах, допомогає боротися з анемією.
З цього овоча можна приготувати безліч страв, найпростіша з яких — овочеве рагу. А додавши трохи сиру та фантазії, — запіканку під назвою «Ідеальне тріо».
Інгредієнти:
- Баклажан — 800 г;
- Томати — 800 г;
- Бринза — 200 г;
- Сир адигейський — 200 г;
- Часник — 3 зубчики;
- Олія соняшникова — 60 мл;
- Коріандр мелений — 5 г;
- Сіль — 10 г;
- Перець чорний мелений — 5 г;
- Петрушка — 5 гілочок.
Читайте також: Баклажанова лазанья: соковита та ароматна альтернатива класиці
Приготування:
- Баклажани нарізати кружальцями, змастити олією та обсмажити на сухій пательні до рум'яної скоринки.
- Нарізати кружальцями томати, петрушку та часник подрібни.
- Сири натерти на крупну тертку та додати спеції, часник й зелень. Посолити, поперчити.
- На дно форми для запікання викласти шар баклажанів, додати сіль та перець
- Наступні шари — сир, томати, які треба трохи присолити, сир.
- Повторювати шари, поки не закінчаться продукти, подсолюючи баклажани та помідори. Останнім шаром має бути сир
- Запікати в розігрітій до 180−200°C духовці 40−60 хвилин — у залежності від кількості шарів запіканки.
Раніше телеведучий Григорій Герман розповів, як приготувати капонату по-сицилійськи — овочеве рагу з баклажанів, тушкованих разом з іншими овочами: цибулею, помідорами, селерою, з додаванням оливок та каперсів.
Ілюстративне фото з Pixabay
212Читайте нас у Facebook