Андрій Макаревич розкрив рецепт справжнього узбецького плову
Музикант і ведучий проекту «Смак» Андрій Макаревич поділився секретами приготування справжнього узбецького плову. Макаревич радить готувати на сильному вогні, а щоб смак був багатим, використовувати як жирову основу виключно курдючний жир.
«Щоб приготувати смачно плов в казані, потрібен дуже великий вогонь. Це важливо. Адже в перші хвилини м'ясо для плову має запечататися, покритися смаженою скоринкою з усіх боків», — говорить автор рецепта.
Що стосується рису, то Макаревич використовує різотто, вибираючи шліфований і оброблений паром — він вимагає менше води і швидше приготується. Перед закладанням в казан рис потрібно кілька разів промити і замочити в солоній воді. «Справжній ферганський рис» з ринку артист готовий радити тільки любителям понтів: такий рис покритий товстим шаром ферганського пилу, і щоб його відмити буде потрібно не менше години.
Для приготування плову знадобляться:
- рис;
- баранина;
- курдюк;
- помідор;
- морква;
- ріпчаста цибуля;
- спеції;
- часник;
- гранат.
Письменник-сатирик Євген Дудар запропонував свій оригінальний рецепт плову. Родзинкою є використання при варінні сухого вина.
2216Читайте нас у Facebook