«Як із Starbucks, тільки смачніше», — написав Ектор Хіменес-Браво. — І обов'язково мікс спецій", — додав він.
Інгредієнти:
Борошно — 1,5 склянки.
Сіль — 0,5 ч.л.
Розпушувач — 0,5 ч.л.
Сода — 1 ч.л.
Мікс спецій (гвоздика, кориця, імбир) — 1 ст.л.
Цукор білий — 0,5 склянки.
Цукор коричневий — 0,25 склянки.
Яйце — 3 шт.
Ваніль — 1 ч.л.
Кокосове рафінована олія (або соняшникова або оливкова) — 0,5 склянки.
Гарбузове пюре — 400 гр.
Гарбузове насіння на прикрасу.
Приготування:
Спочатку замішуються сухі інгредієнти: борошно, сіль, сода, розпушувач, спеції та весь сахар. Якщо ваніль суха — теж додається відразу, якщо екстракт — вводиться разом з яйцями.
Додаються яйця, перемішуються. Додається масло, знову перемішується. В кінці вводиться гарбузове пюре, дуже обережно перемішується тісто до однорідності.
Маса викладається в форму, обов'язково розрівнюється, щоб вона було на одному рівні, і зверху прикрашається гарбузовим насінням.
Ставиться в розігріту до 190 градусів духовку на 75 хвилин.
Після приготування кекс повинен постояти у формі 10−15, а краще 30 хвилин.