ПОИСК
Книга рецептів

Цитрусовий рис: додайте у своє меню трохи екзотики

20:15 21 травня 2022
Цитрусовий рис

Якщо ви втомились від звичного плову, кулінарка зі Львова Марина Рагуліна радить приготувати цитрусовий рис — страву, яку точно оцінять ваші рідні та друзі.

Інгредієнти:

  • апельсиновий сік — 1,5 ст.
  • цедра 1 апельсина
  • оливкова олія — 2−3 с. л.
  • часник — 2−3 зубчики
  • цибуля — ½ середньої цибулини
  • рис (круглий) — 1 ст.
  • сир твердий (маасдам або інший) — 100 г
  • сіль

Готуємо:

Цибулю нарізати невеликими кубиками. Часник почистити та розчавити. У глибокій пательні або каструлі розігріти оливкову олію та тушити цибулю й часник до прозорості.

РЕКЛАМА

Додати рис, добре перемішати і дати просочитися рису, потім додати води так, щоб покрила рис.

Готувати на середньому вогні, доки вода не википить. Потім долити апельсиновий сік, покриваючи рис. Покласти цедру апельсина і знову долити сік (або воду) та посолити.

Коли рис буде готовий, додати в нього натертий сир і перемішати.

РЕКЛАМА

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт смачного рису з мідіями від турецької блогерки Ольги Генч.

Читайте також: Плов для лінивих на сніданок, вечерю чи обід: все в одній сковороді та мінімум брудного посуду

РЕКЛАМА

491

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів