- 14:51 Шило намагається використати мобілізацію для затягування судових справ, — Наумович
- 14:49 Відмиєте ванну без зусиль за 5 хвилин: простий засіб проти жовтизни та нальоту
- 14:22 Україна втратила свого найпотужнішого союзника: чим це загрожує
- 14:07 «Відсутні докази про участь у воєнних діях»: з активіста Шабуніна стягнуть податковий борг у 126 тис. грн
- 13:57 Україна завершила повернення тіл загиблих воїнів з росії
- 13:56 Пікантна вершкова намазка з редискою: простий рецепт
- 13:23 рф перейшла до нової тактики атак на українські міста — ISW
- 13:21 За водогін до Кривого Рогу з держбюджету переплатили понад 3 млрд грн, або майже 39%, — ЗМІ
- 12:54 Бекхеми протягли «оливкову гілку миру» синові Брукліну, але не отримали відповіді
- 12:20 Освідчився коханій в тирі 28 квітня. Через два роки в той самий день і місяць загинув: історія 25-річного захисника, який посмертно став Героєм України
- 12:07 Гроші поллються рікою: астрологиня назвала 4 знаки Зодіаку, яких Всесвіт нагородить вже у червні
- 12:03 Україна U21 — Нідерланди U21: де і коли дивитись онлайн вирішальний матч у групі Євро-2025, ставки букмекерів
Мариновані груші до м’яса: цей рецепт у вас проситимуть усі подруги

Пікантні грушеві скибочки пасуватимуть узимку до м'яса чи як складник салатів. Зробіть хоча б баночку, щоб урізноманітнити меню закруток, радить кулінарка Лариса Павлюк, яка раніше поділилася рецептом консервування помідорів з виноградом.
Інгредієнти:
- 2 кг груш,
- 1 л води,
- 10 горошин чорного перцю,
- 8 горошин духмяного перцю,
- 4 пуп'янки гвоздики,
- 5 лаврових листків,
- 120 мілілітрів яблучного оцту 9%,
- 500 г цукру.
Приготування:
Груші помийте в холодній воді, поріжте на четвертинки, виберіть серцевину з насінням.
Воду налийте в каструлю і поставте на вогонь, додайте цукор, оцет і прокип’ятіть 4 хв.
Засипте у маринад шматочки груші й тримайте на вогні ще 7 хв.
У банки складіть спеції, груші, залийте гарячим маринадом і стерилізуйте банки 11 хв.
Закрутіть, переверніть догори дном і залишіть вистигати.
3709Читайте також: Мариновані жовті помідори: подавати їх можна у будні та на свята
Читайте нас у Facebook