ПОИСК
Книга рецептів

Смак легенди: простий рецепт відомого торта «Червоний оксамит»

11:49 14 грудня 2022
Торт Червоний оксамит

Після того, як відома фудблогерка Наталія Геряк поділилася рецептом пляцка «Досконалість», відомий кулінарний ресурс Shuba поділився рецептом смачнющого торта «Червоний оксамит».

Він завжди є жаданим десертом на будь-якому святковому столі. Приготувати такий торт вдома нескладно, головне — налаштуватися на потрібний лад.

Зазначимо, що торт «Червоний оксамит» пережив важкі часи: піднесення, пік популярності, майже повне зникнення, а потім відродження. Родом цей десерт із США, а перший рецепт з’явився 1871 року і називався він «Оксамитовий торт».

У тому вигляді, в якому «Червоний оксамит» відомий нам зараз, він з’явився в 1950-х роках в штаті Огайо. Рецепт опублікували в місцевій газеті, десерт назвали Waldorf Red Cake. Він набув популярності, про торт писали в газетах, десерт перемагав на всіляких виставках. А 1972 року він став візитівкою американського Півдня.

РЕКЛАМА

Інгредієнти:

Для пахти
• Молоко 270 мл
• Сік лимонний 20 мл

РЕКЛАМА

Для бісквіта
• Борошно пшеничне 330 г
• Цукор 300 г
• Олія соняшникова рафінована 150 мл
• Масло вершкове 150 г
• Яйця курячі 3 шт
• Харчовий барвник 15 г
• Розпушувач 7 г
• Сода харчова 7 г
• Какао-порошок 20 г
• Сіль 2 г
• Ванільний екстракт 10 мл

Для крему
• Масло вершкове 115 г
• Сир кисломолочний 340 г
• Ванільний екстракт 15 мл
• Цукрова пудра 100 г

РЕКЛАМА

Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати торт «Баунті» з кокосовою начинкою.

Фото: https://ua.depositphotos.com/

853

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів