- 13:22 Курс долара до кінця червня: що загрожує стабільності американської валюти
- 12:57 Успіх буде слідувати за вами, наче кіт: кому пощастить на тижні з 23 по 29 червня
- 12:39 Новий статус Лесі Нікітюк: зірка стала мамою
- 12:20 Мріє потрапити на цирковий фестиваль у Монте-Карло: унікальна 7-річна гімнастка встановила рекорд України, провисівши під куполом на одній п’яті
- 12:01 Боксер втратив пам'ять після вбивчого нокауту від чемпіона світу
- 12:00 Кар’єра в ритейлі: як ЕКО МАРКЕТ перетворює першу роботу на професійний шлях
- 11:57 Том Круз скоро точно отримає свій перший «Оскар»: що відомо
- 11:50 Представники НАБУ у конкурсі на голову БЕБ є учасниками гучних скандалів, — ЗМІ
- 11:24 Він цього не зробить: Волкер пояснив, чому Трамп не хоче їхати до України
- 11:18 Одним із перших олігархів в Україну мають повернути Миколу Лагуна: ЗМІ про екстрадицію з Австрії
- 11:05 Збільшить урожай томатів в чотири рази: чим підживити помідори зараз
- 10:32 Терор міст роями дронів і інформатаки продовжаться: експерт про цілі і наміри рф
Аромат на весь дім: готуємо німецьке печиво у вигляді зірок зі спеціями

У кожного народу є свої національні страви, які обов'язково присутні на святковому столі, включно з різними солодощами, десертами, випічкою. Європейська випічка має дуже далеку традицію і являє собою переважно солодкі, пряні кондитерські вироби. Одеситка Ольга Буравчук, яка наразі мешкає у Німеччині, поділилась рецептом пряного мигдального печива у вигляді зірки — Zimtsterne.
Інгредієнти:
- 3 яєчні білки
- 350 г меленого мигдалю (може знадобитися трохи більше)
- 200 г цукрової пудри
- 3 ч.л. кориці
- 1 або 2 пакетики ванільного цукру
- 1 ч.л. свіжовичавленого лимонного соку
- Мигдаль можна брати очищений і неочищений, на смак це не впливає, а кориця все одно забарвлює тісто. Замість ванільного цукру можна додати ванілін на кінчику ножа.
Приготування
Змішати мигдаль і корицю в мисці. Збити 2 білки з дрібкою солі та 100 г цукрової пудри.
Поступово вмішати збиті білки в мигдалеву масу. Отримане тісто має бути досить липким, але не рідким. Якщо тісто здається рідкуватим потрібно додати ще пару столових ложок меленого мигдалю. Тісто розкачати між двома шарами харчової плівки приблизно 0.5−1 см завтовшки. Вирізати зірочки і перенести на деко, застелене пекарським папером. Увімкнути розігріватися духовку на 150 °C. Збити білок, що залишився, зі 100 г цукрової пудри та чайною ложкою лимонного соку. Змастити зірочки отриманою глазур'ю. Випікати 10−15 хвилин.
Печиво має підсохнути, але верхня глазур має залишитися білою. Якщо перетримати зірки в духовці, глазур почне набувати карамельного відтінку, втім на смак це сильно не впливає. Не знімати зірки, поки не охолонуть.
Нагадаємо рецепт новорічного салату «Мандариновий шок».
635Читайте нас у Facebook